Για εισβολή τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στον Έβρο, ομιλεί η Daily Mail: Ύψωσαν και σημαία;

FILE PHOTO: Υπερυψωμένη σκοπιά-παρατηρητήριο, επανδρωμένο από περισσότερα των δυο ατόμων. Είναι χαρακτηριστικό το νέο συρματόπλεγμα που ξεχωρίζει ακριβώς στην όχθη του Έβρου. Πηγή: Hellas Journal




Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εισέβαλαν χθες στην Ελλάδα και κατέλαβαν ένα μικρό κομμάτι γης στα αμφισβητούμενα μεταξύ τους σύνορα, δημοσιεύει στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail η Amelia Wynne.

Περίπου 35 στρατιώτες προχώρησαν σε μια πεδιάδα στην ανατολική όχθη του ποταμού Έβρου στην θέση Μελισσοκομείο, σύμφωνα με ελληνικές πηγές.

Οι Τούρκοι στρατιώτες και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν σταθερή παρουσία στο έδαφος της Ελληνικής επικράτειας και στρατοπέδευσαν στο θύλακα στη θέση Μελισσοκομείο στις Φέρες,

Στο στρατόπεδο υπάρχει τώρα μια μικρή τουρκική σημαία αναρτημένη σε ένα δέντρο. Το στράτευμα απέρριψε τα ελληνικά αιτήματα για αποχώρηση.

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η εισβολή ήλθε ως αντίδραση σε έρευνα που διενήργησε ο ελληνικός στρατός στην περιοχή έκτασης 1,6 εκταρίων, στο πλαίσιο σχεδίων επέκτασης του συνοριακού φράχτη που κρατά τους πρόσφυγες έξω από τα σύνορα.

Η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει ότι μέρος της γης στην ανατολική πλευρά του ποταμού Έβρου εξακολουθεί να ανήκει στην Ελλάδα, ακόμη και αν ο ποταμός αλλάξει τη φυσική του πορεία.

Η Ελλάδα προσπαθεί να αποκλιμακώσει τις εντάσεις μέσω διπλωματικών οδών και δεν έχει ακόμη προβεί σε επίσημο διάβημα.

ΠΗΓΗ: Dozens of Turkish soldiers invade and occupy small patch of Greek land, install their flag and set up camp along disputed border

Σοβαρό πρόβλημα δημιούργησαν οι Τούρκοι στον Έβρο: Εισέβαλαν σε ελληνικό έδαφος, αρνούνται να αποχωρήσουν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: