Για αυτοψία στην Ερμού ο Μητσοτάκης: “Τον Ιούνιο θα δούμε μια άλλη ιστορία” [photos]

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τα καταστήματα στην Ερμού και συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες για την πορεία της αγοράς στην εμπορική «καρδιά» της Αθήνας, λίγες ημέρες μετά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, Πέμπτη 14 Μαΐου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Ιδίοις όμμασι διαπίστωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την κατάσταση στην αγορά, λίγες μέρες μετά την έναρξη της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα, ύστερα από εβδομάδες καραντίνας.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρο Καφούνη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την αγορά στην οδό Ερμού -την εμπορική “καρδιά της Αθήνας” όπως την αποκαλεί ο εμπορικός κόσμος- όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες, για την πορεία της αγοράς, λίγες ημέρες μετά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Ο κ.Μητσοτάκης συνομίλησε με εμπόρους και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «αφουγκράστηκε τις ανησυχίες τους και ρώτησε για την κίνηση που παρατηρείται».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «πολλοί εργαζόμενοι ευχαρίστησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αποτελεσματική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και παράλληλα του μετέφεραν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας».

  • Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η κίνηση στην αγορά θα αυξηθεί το προσεχές διάστημα, και απαντώντας στον προβληματισμό ανθρώπων της αγοράς για τις προοπτικές του τουρισμού, επισήμανε ότι «θα βρούμε τρόπο για να έρχεται ο κόσμος με ασφάλεια». «Εκτιμώ ότι από τα τέλη Ιουνίου θα δούμε μία άλλη ιστορία», προσέθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας. Συνομίλησε με φύλακες στην είσοδο πολλών καταστημάτων, ρώτησε για τον μέγιστο αριθμό πελατών ανάλογα με το εμβαδόν κάθε χώρου και σημείωσε την τήρηση των αποστάσεων στα ταμεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο πρωθυπουργός σταμάτησε για λίγα λεπτά στην εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέας, όπου άναψε ένα κερί, ενώ ευχαρίστησε τους άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι φροντίζουν για την ασφάλεια της περιοχής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Συνομιλώντας με αστυνομικούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης -όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές- «διαπίστωσε ότι ο εξοπλισμός τους είναι καινούργιος, επισήμανε ότι η κυβέρνηση μερίμνησε ειδικά για την απόκτηση αλεξίσφαιρων γιλέκων και συζήτησε μαζί τους για τα επιχειρησιακά καθήκοντά τους}.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Το Σαββατοκύριακο θα είναι το μεγάλο τεστ για το ελληνικό καλοκαίρι, λέει ο Πέτσας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: