«Γενοκτονία των Ποντίων-Η φλόγα της μνήμης» το αφιέρωμα του OPEN για την 19η Μαίου




Στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι αφιερωμένη η ειδική ζωντανή εκπομπή του OPEN που θα μεταδοθεί την Τρίτη 19 Μαΐου από τις 15:30 έως τις 19:30.

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Σπύρος Χαριτάτος & Γιώργος Καραμέρος (15:30-17:30) και Ιορδάνης Χασαπόπουλος & Ανθή Βούλγαρη (17:30-19:30).

Στην τετράωρη αφιερωματική εκπομπή θα φιλοξενηθούν μαρτυρίες συγγενών θυμάτων, οι οποίοι ανασύρουν οικογενειακές μνήμες από το ειδεχθές έγκλημα που στοίχισε τη ζωή σε 353.000 ανθρώπους. Ιστορικοί και μελετητές παρουσιάζουν όλα τα συγκλονιστικά γεγονότα και τον ανηλεή διωγμό του Ποντιακού Ελληνισμού.

Μέσα από απευθείας συνδέσεις με μέλη Ποντιακών Συλλόγων ανά τον κόσμο, θα αποτυπωθεί η συγκινησιακή ατμόσφαιρα της ημέρας μνήμης, ενώ στο στούντιο Ποντιακά Συγκροτήματα, με τη λύρα σε ρόλο πρωταγωνιστή, τιμούν την πολιτιστική κληρονομιά που διατηρήθηκε αναλλοίωτη, περνώντας από γενιά σε γενιά. Καλλιτέχνες ποντιακής καταγωγής θα βρεθούν στην εκπομπή, μιλώντας για την παράδοση που τους κληροδοτήθηκε και υπογραμμίζοντας την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης.

Σε απευθείας σύνδεση με τα γυρίσματα της σειράς του OPEN «Το Κόκκινο Ποτάμι», που ξετυλίγει για πρώτη φορά τηλεοπτικά τα χρόνια της γενοκτονίας των Ποντίων, θα μιλήσει ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης και πρωταγωνιστές της σειράς.

19η Μαΐου 1919: ημερομηνία-μνήμη, ανεξίτηλη στην ψυχή του ανά τον κόσμο Ποντιακού Ελληνισμού.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: