Φωτογραφίζει Ελλάδα και Κροατία για τουριστική απομόνωση εντός ΕΕ, ο πρόεδρος της Αυστρίας

File Photo: Οι παραλίες στο Ναύπλιο είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
«Σε Ελλάδα και Κροατία ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού είναι εξαιρετικά χαμηλός», επισημαίνει ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Το γεγονός ότι «σε Ελλάδα και Κροατία ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωναϊού είναι εξαιρετικά χαμηλός», επισημαίνει — υπονοώντας σαφώς ότι οι δύο αυτές χώρες δεν πρέπει να αγνοούνται σε σχέση με τον φετινό τουρισμό στην Ευρώπη — ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, σε σημερινή κοινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Presse και σε μία σειρά αυστριακών επαρχιακών εφημερίδων.

Με τον τρόπο αυτό, ο Αυστριακός Πρόεδρος δίνει μία σαφώς διαφορετική διάσταση στην όλη συζήτηση ως προς τις φετινές διακοπές των Αυστριακών, οι οποίοι, ούτε λίγο ούτε πολύ, καλούνται από άκρως επίσημα χείλη να παραμείνουν στη χώρα για τις φετινές διακοπές τους.

Ο Πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν σημειώνει στη συνέντευξή του ότι «δεν αρκεί μόνο να λέμε πως εμείς οι Αυστριακοί κάνουμε διακοπές στην Αυστρία και κάθε Γερμανός είναι καλοδεχούμενος, αλλά είναι υποχρέωσή μας να δούμε και τι συμβαίνει με την Κροατία και την Ελλάδα, όπου παρεμπιπτόντως ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού είναι εξαιρετικά χαμηλός».

Στη συνέντευξή του ο Αυστριακός Πρόεδρος δηλώνει «πεπεισμένος ότι χρειαζόμαστε ανοικτά σύνορα και θα ήταν λάθος να συνηθίσουμε στην απομόνωση», ενώ διευκρινίζει ότι δεν εννοεί απομόνωση μόνον εντός της Αυστρίας, αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και αυτό, κατά την άποψη του, ισχύει για πολλούς τομείς, όπως για τον τουρισμό, όπου αναμένει να επιδειχθεί τις επόμενες εβδομάδες περισσότερη κατανόηση.

Ταυτόχρονα, τονίζει την ανάγκη για την εξεύρεση κανόνων με ευρωπαϊκό πνεύμα και για την κατάληξη σε κοινές λύσεις, παρατηρώντας για παράδειγμα, όπως αναφέρει, ότι η Ιταλία είναι ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Αυστρίας και «άρα δεν μπορούμε να ενεργούμε σαν να μην μας ενδιαφέρει η εκεί κατάσταση».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ του Δ. Δημητρακούδη
Βιέννη, Αυστρία

Καίγεται η Ελλάδα, 42 βαθμούς “χτύπησε” σήμερα στο Ηράκλειο: Πολύ ζεστός ο καιρός και την Κυριακή

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required