Ετοιμοι να πλημμυρίσουν τη Ντίσνεϋλαντ της Σαγκάης οι Κινέζοι: Sold out τα εισιτήρια μέσα σε λίγες ώρες

Σημερινή φωτογραφία από αγορά του Πεκίνου. EPA, ROMAN PILIPEY




Τα εισιτήρια για τις πρώτες ημέρες επανέναρξης λειτουργίας της Shanghai Disneyland στην Κίνα εξαντλήθηκαν γρήγορα σήμερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας, καθώς το θεματικό πάρκο ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι τις πύλες του την επόμενη εβδομάδα ύστερα από τρίμηνη αναστολή της λειτουργίας του λόγω του κορωναϊού.

Τα εισιτήρια για τη Δευτέρα 11 Μαΐου, την πρώτη ημέρα που το πάρκο θα υποδεχθεί και πάλι επισκέπτες, έως και τις 14 Μαΐου εξαντλήθηκαν στην διαδικτυακή υπηρεσία κράτησης εισιτηρίων. Είναι επίσης sold out για το σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου. Διαθέσιμα εισιτήρια για την ημέρα επανέναρξης λειτουργίας δεν υπάρχουν ούτε στις ανεξάρτητες πλατφόρμες Fliggy και MeiTuan. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Fliggy, τα εισιτήρια της πλατφόρμας για τις 11 και τις 16 Μαΐου εξαντλήθηκαν μέσα σε τρία λεπτά.

Η Shanghai Disneyland έκλεισε αρχικά στις 25 Ιανουαρίου καθώς οι δημόσιοι χώροι σε όλη την Κίνα ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας.

Στη συνέχεια, η Disney προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας των άλλων θεματικών της πάρκων σε όλο τον κόσμο καθώς εξαπλώθηκε ο κορωναϊός. Σε τηλεδιάσκεψη αναφορικά με τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρίες, στελέχη δήλωσαν ότι τα κλειστά πάρκα θα κοστίσουν στην επιχείρηση περίπου 1 δισεκ. δολάρια σε κέρδη.

Τον Μάρτιο, η Disney άνοιξε και πάλι κάποια εστιατόρια και καταστήματα στις εγκαταστάσεις στη Σανγκάη αλλά το βασικό θεματικό πάρκο παρέμεινε κλειστό.

Το Πεκίνο έχει ζητήσει από τη Disney να περιορίσει τον αριθμό των επισκεπτών στο 30% της δυναμικότητάς του πάρκου, ή περίπου 24.000 ανθρώπους, δήλωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Μπομπ Τσάπεκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Disney θα επανεκκινήσει τις δραστηριότητές της με «πολύ χαμηλότερο» αριθμό από αυτόν της έχει ζητηθεί για μερικές εβδομάδες ενώ προσαρμόζεται στους νέους κανόνες ασφάλειας, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση, οι μάσκες και ο έλεγχος θερμοκρασίας σώματος για επισκέπτες και εργαζομένους.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σανγκάη, Κίνα

Χαράς ευαγγέλια για τους Γερμανούς: Ζυθοποιείο μοίρασε 2.600 λίτρα μπύρας λόγω κορωναϊού [photo]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: