Έσπασε το “φράγμα” των 96 χιλιάδων νεκρών στις ΗΠΑ: Συνολικά καταγράφηκαν 1,601,434 κρούσματα

FILE PHOTO: Κεριά στο σχήμα της καρδιάς για τους νεκρούς του κορωναϊού στην περιοχή Κουίνς της Νέας Υόρκης. EPA, Alba Vigaray




Στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφηκαν 1.288 επιπλέον θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 το τελευταίο εικοσιτετράωρο, κατά την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως το βράδυ της Παρασκευής.

Η Αμερική είναι η χώρα που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα στον πλανήτη λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Συνολικά, ο απολογισμός στη χώρα ανέρχεται σε 96.007 θανάτους εξαιτίας της νόσου επί συνόλου περίπου 1,6 εκατομμυρίων κρουσμάτων.

Τα κρούσματα στην Αμερική έσπασαν το φράγμα  του 1,6 εκατ. Συνολικά καταγράφηκαν 1,601,434.

Παρά αυτούς τους υψηλούς αριθμούς, οι 50 αμερικανικές Πολιτείες έχουν ξεκινήσει μια μερική και προοδευτική αποκλιμάκωση των απαγορευτικών μέτρων, διατηρώντας ορισμένους περιορισμούς στις συναθροίσεις προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε χθες τους κυβερνήτες των Πολιτειών να επιτρέψουν να ανοίξουν οι χώροι λατρείας “αμέσως” και απείλησε ότι θα το πράξει ο ίδιος εάν οι αυτοί δεν συμμορφωθούν.

“Θεωρώ ότι οι χώροι λατρείας — όπως οι εκκλησίες, οι συναγωγές και τα τζαμιά — είναι βασικοί χώροι που παρέχουν βασικές υπηρεσίες”, είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο. “Προτρέπω τους κυβερνήτες να επιτρέψουν να ανοίξουν ξανά αμέσως οι εκκλησίες μας και οι χώροι λατρείας”.

Πληροφορίες από το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς
Ουάσιγκτον, Ηνωμένες Πολιτείες

Ο Τραμπ απείλησε τους κυβερνήτες ότι αν δεν ανοίξουν τους χώρους λατρείας άμεσα, θα το πράξει ίδιος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: