Έσπασε το αρνητικό φράγμα των 70.000 θανάτων στις ΗΠΑ, λόγω του νέου κορωναϊού

File Photo: Άνθρωποι στη Νέα Υόρκη περιμένουν στην ουρά για να ψωνίσουν σε ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα, το Costco. Το στιγμιότυπο είναι από το Μπρούκλιν. EPA, JUSTIN LANE




Οι θάνατοι εξαιτίας του κορωναϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τις 70.000, ενώ τα κρούσματα φτάνουν στo 1,19 εκατομμύριο, σύμφωνα με το Τζονς Χόπκινς.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι στην χώρα έχουν καταγράψει 70.115 θύματα και 1.192.119 κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς .

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα όπου καταγράφεται μακράν ο υψηλότερος αριθμός θανάτων εξαιτίας της πανδημίας από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο. Πάνω από 3,6 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19 έχουν επιβεβαιωθεί παγκοσμίως και οι θάνατοι ξεπερνούν τις 253.000.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο Λευκός Οίκος διεξάγει συνομιλίες σχετικά με το πότε θα καταργήσει την ομάδα κρούσης κατά του νέου κορονοϊού.

Επίσης, επεξεργάζεται τη δυνατότητα να αρχίσει να μεταφέρει τον συντονισμό της αντιμετώπισης του ιού σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες κοντά στο Σαββατοκύριακο της Εθνικής Ημέρας Μνήμης.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Ο Πενς τόνισε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει αρχίσει να εξετάζει το χρονικό περιθώριο της Ημέρας Μνήμης στα τέλη αυτού του μήνα για να ξεκινήσει τη μετάβαση διαχείρισης των μέτρων κατά του κορονοϊού στις υπηρεσίες σε ένα πιο παραδοσιακό τρόπο.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι λένε στα μέλη της ομάδας κρούσης και στο προσωπικό να περιμένουν ότι η λειτουργία της θα τερματιστεί μέσα σε λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με τους New York Times, που δημοσίευσαν νωρίτερα την εξέλιξη αυτή.

Η ομάδα θα καταργηθεί καθώς ο Λευκός Οίκος προχωρά στο σχέδιο του Τραμπ να ανοίξει ξανά τη χώρα αφότου πολλές Πολιτείες έδωσαν εντολή στους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι τους για να επιβραδύνουν τη διάδοση του δυνητικά θανατηφόρου κορονοϊού. Το επίκεντρο τώρα θα δοθεί σε θεραπείες και εμβόλια, σύμφωνα με τους NYT.

Μετά τη συγκρότησή της τον Μάρτιο, η ομάδα κρούσης είχε τακτικές συναντήσεις με επικεφαλής τον Πενς με αντικείμενο την αντιμετώπιση της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας και στη συνέχεια παρουσίαζε και επεξηγούσε τις εργασίες της σε νυχτερινές συνεντεύξεις Τύπου με τον Τραμπ, οι οποίες συχνά διαρκούσαν πάνω από μία ώρα. Ο ειδικός της ομάδας για τις μολυσματικές ασθένειες, Άντονι Φάουτσι, έγινε οικείο πρόσωπο σε ολόκληρη τη χώρα.

Εντούτοις, καθώς ο Τραμπ έστρεψε την προσοχή του στην επαναλειτουργία της εθνικής οικονομίας, η ομάδα έγινε λιγότερο ορατή τις τελευταίες ημέρες. Ενώ συναντήθηκε σήμερα, δεν είχε συναντήσεις τη Δευτέρα και το Σάββατο. Οι συναντήσεις του Σαββάτου ήταν κομβικές στις αρχές της κρίσης.

Με πληροφορίες Sputnik-Xinhua μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Η Νέα Υόρκη θα συνεργαστεί με το ίδρυμα Γκέιτς για το σχολικό σύστημα λέει ο Κουόμο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: