Επιτυχής η εκτόξευση του Falcon 9 από το διαστημικό κέντρο Kennedy, στην Φλόριντα

Πλήρωση υγρού οξυγόνου πριν προγραμματισμένη εκτόξευση της επανδρωμένης αποστολής SpaceX Falcon 9 Crew Dragon Demo-2 στο διαστημικό κέντρο Kennedy, στην Φλόριντα, ΗΠΑ, 30 Μαΐου 2020.. Η πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση των ΗΠΑ από το 2011. EPA, ERIK S. LESSER
Εκτοξεύθηκε η επανδρωμένη αποστολή της SpaceΧ προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Οι αμερικανοί αστροναύτες Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χάρλεϊ εκτοξεύθηκαν από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στην Φλόριντα επιβαίνοντες σε πύραυλο της SpaceX, της πρώτης ιδιωτικής εταιρείας στην οποία εμπιστεύθηκε η Nasa μία τόσο πολύτιμη αποστολή.

Είναι η πρώτη φορά από το 2011 που η εκτόξευση επανδρωμένης διαστημικής αποστολής πραγματοποιείται από το αμερικανικό έδαφος.

Μέσα σε εκκωφαντικό θόρυβο που έφθασε χιλιόμετρα μακριά στις ακτές της Φλόριντα, ένας πύραυλος Falcon 9 της εταιρείας SpaceX του Ελον Μασκ απογειώθηκε στις 15.22 τοπική ώρα (22.22 ώρα Ελλάδος) και τα πρώτα λεπτά της πτήσης εκτυλίχθηκαν χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με την απευθείας αναμετάδοση της αποστολής της NASA.

Ο πρώτος όροφος του πυραύλου αποκολλήθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο έπειτα από πτήση δύο λεπτών, καθώς ο πύραυλος πετούσε με ταχύτητα 4000χλμ/ώρα, ενώ ο δεύτερος όροφος εξακολουθούσε να προωθεί την κάψουλα Crew Dragon προς τον προορισμό της, τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.


Με πληροφορίες Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, ΗΠΑ

Μείωση των κρουσμάτων στην Ιταλία αλλά με μικρή αύξηση των νεκρών: 111 νέοι θάνατοι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal