Επιστρατεύτηκαν τα ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή για να διαλύσουν το νέο «πάρτι» στην πλατεία

Στιγμιότυπο από την ένταση στην Αγία Παρασκευή. Πηγή φωτογραφίας ethnos.gr




Περίπου εκατό άτομα συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, η οποία, με απόφαση της κυβέρνησης, θα παραμένει κλειστή κάθε βράδυ από τις 21:00 το βράδυ έως και τις 06:00 το πρωί.

 

Στο σημείο έχει μεταβεί από νωρίς ισχυρή αστυνομική δύναμη, για να αποφευχθεί επανάληψη των εικόνων που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Οι αστυνομικοί με ντουντούκα ενημερώνουν τους πολίτες τις ώρες που θα είναι κλειστή η πλατεία και ζητούν να αποχωρήσουν για λόγους δημόσιας υγείας, για την αποφυγή διασποράς της νόσου του κορονοϊού.

Οι συγκεντρωμένοι, φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών, που τους ζητούν να απομακρυνθούν από το σημείο.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως η πλατεία θα κλείνει τις βραδινές ώρες.

Καταγγελίες Δημάρχου και κατοίκων

Το κλείσιμο της πλατείας Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, μετά τις απαράδεκτες εικόνες από το πάρτι με μπύρες νεαρών, με πάνω από 300 άτομα -ήταν κυρίως νεαροί και έφηβοι- ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το πάρτι έγινε τη Δευτέρα και επαναλήφθηκε και χθες Τρίτη (5/5) όταν και παρενέβη η αστυνομία. Ακολούθησαν επεισόδια, καθώς οι παρευρισκόμενοι πετούσαν πέτρες, μάρμαρα -ξήλωσαν πεζοδρόμια- και μπουκάλια με μπύρες που κρατούσαν προς στους αστυνομικούς, χωρίς να έχει αναφερθεί πάντως κάποια προσαγωγή. Στο δελτίο ειδήσεων του Open Tv μεταδόθηκαν οι εικόνες έντασης από το σημείο.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας γνωστοποίησε ότι περίπου στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στην περιοχή της πλατείας Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η πλατεία θα παραμένει καθημερινά κλειστή από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 06:00 το πρωί. «Οσα διαδραματίστηκαν στην Αγία Παρασκευή παραπέμπουν σε κάποιες δεκάδες που αδιαφορούν για τις ευθύνες τους απέναντι στις ευπαθείς ομάδες. Η πλατεία Αγίου Ιωάννου θα παραμένει καθημερινά κλειστή», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ηδη σε αυτή την πλατεία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, στην περιοχή βρίσκονται ακόμα και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για να επιβλέψουν την αστυνόμευση της πλατείας.

Οι κάτοικοι, στην κάμερα του Open, κάνουν λόγο για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στο σημείο και πως η πλατεία παραμένει «μοιρασμένη» στα τέσσερα. Ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Open και έκανε λόγο για σημείο «άβατο» και γκέτο που μέχρι πρόσφατα ήταν σημείο συγκέντρωσης για ναρκωτικά.

Είπε μάλιστα πως δέχεται και απειλές για την παρουσία της αστυνομίας το βράδυ στην περιοχή, ενώ έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό να προστατευτεί η περιοχή από το πρόβλημα των ναρκωτικών.

Ο ίδιος τόνισε πως χαίρεται που έκλεισε η πλατεία Αγίου Ιωάννου, αν και τα καταστήματα εστίασης στην περιοχή δεν έχουν σχέση, ενώ σημείωσε πως για το βράδυ της Τετάρτης οι νεαροί έχουν κλείσει νέο ραντεβού στο ίδιο σημείο.

Οι ειδικοί εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τον συνωστισμό στην Αγία Παρασκευή, τη δεύτερη ημέρα της άρσης των μέτρων.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας στο Open, προειδοποίησε ότι κάτι παρόμοιο έγινε στην Ιταλία και «άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, δεν επιτρέπεται παραβίαση των κανόνων γιατί θα επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν», είπε, υπογραμμίζοντας ότι κάτι παρόμοιο συνέβη στην Ιταλία «και άνοιξαν οι πόρτες της κόλασης και δεν έχουν κλείσει ακόμα. Ετσι απότομα θα γίνει. Εάν διασπείρουμε ανελέητα στην κοινότητα, αυτό θα γίνει. Ο ιός θα γυρίσει και θα μας δαγκώσει», είπε ο ίδιος.

Πηγή: ethnos.gr, OPEN TV

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: