Επιπλέον περιορισμούς στα ταξίδια προς Βραζιλία σκέφτεται να επιβάλλει η Ουάσιγκτον

File photo: Γυναίκα φορώντας κόκκινη μάσκα για τον κορωναϊό με την επιγραφή ” Εξω ο Μπολσονάρου” συμμετέχει σε διαδήλωση κατά του προέδρου της Βραζιλίας και των χειρισμών του για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Μπραζίλια, Βραζιλία. EPA/JOEDSON ALVES




O σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Ο Μπράιαν δήλωσε ότι πιθανόν να ανακοινωθούν νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί προς την Βραζιλία.

Στην διάρκεια συνέντευξή του στην εκπομπή “Face the Nation,” του CBS, ο Ο’ Μπράιαν πρόσθεσε πως ο Λευκός Οίκος “ελπίζει ότι [οι όποιοι περιορισμοί] θα είναι προσωρινοί”. Επίσης, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα “εξετάσει και τις άλλες χώρες της περιοχής, μια προς μια”.
Η πανδημία του κορωναϊού δεν έχει αγγίξει την κορύφωσή της στο Σάο Πάολο, την μεγαλύτερη και χειρότερα πληγείσα πόλη της Βραζιλίας, αλλά ήδη το σύστημα υγείας έχει αρχίσει να καταρρέει.
Καθώς η κρίση βαθαίνει και ο αριθμός των θανάτων συνεχίζει να αυξάνεται, ο πρόεδρος της χώρας, Ζαϊρ Μπολσονάρο πιέζει τις επιχειρήσεις να ξανανοίξουν.
Μακριά από τα νοσοκομεία, οι αυτόχθονες της Βραζιλίας πεθαίνουν με ρυθμούς που κανονικά θα έπρεπε να είχαν σημάνει συναγερμό στη χώρα. Ο απολογισμός των θανάτων είναι διπλάσιος απ’ τον υπόλοιπο πληθυσμό της Βραζιλίας, σύμφωνα με την οργάνωση υπεράσπισης των αυτοχθόνων, Articulation of Indigenous Peoples of Brazil [APIB].

Η οργάνωση έχει καταγράψει πάνω από 980 επισήμως επιβεβαιωμένα κρούσματα και τουλάχιστον 125 θανάτους, κάτι που σημαίνει πως ο ρυθμός θνησιμότητας αγγίξει το 12,6% στις περιοχές των αυτοχθόνων έναντι 6,4% που είναι ο εθνικός ρυθμός θνησιότητας.

Με πληροφορίες από CNN

Με κυρώσεις απειλεί την Κίνα ο Λευκός Οίκος: Αυτή τη φορά για το Χονγκ Κονγκ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: