Επιμένουν οι Αμερικανοί, συνεχίζουν τον “πόλεμο”: Ρωσικά μαχητικά MiG 29 και Su-24 στη Λιβύη, υποστηρίζουν οι ΗΠΑ

File Photo: MiG-29 ακροβατικού σμήνους της Ρωσικής Αεροπορίας. EPA, SERGEI ILNITSKY




Η Ρωσία έστειλε 14 μαχητικά MiG 29 και Su-24 στη Λιβύη, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό.

Ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό πέταξε τα μαχητικά αεροσκάφη MiG 29 και SU-24 σε μια αεροπορική βάση της Λιβύης με τη συνοδεία άλλων ρωσικών μαχητικών.

Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα ο αμερικανικός στρατός, περιγράφοντας λεπτομερώς την ανάπτυξη της αεροπορικής δύναμης που μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στον πόλεμο της Λιβύης.

Η Μόσχα στηρίζει τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), στην ανατολική Λιβύη, του Χαλίφα Χάφταρ στον πόλεμο ενάντια στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), η οποία αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και στηρίζεται από την Τουρκία. Η Λιβύη υπόκειται σε εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.

Ένα Ρώσος βουλευτής νωρίτερα σήμερα διέψευσε ότι η Μόσχα έστειλε στρατιωτικό προσωπικό στη Λιβύη και πως η Άνω Βουλή δεν έλαβε κανένα αίτημα για έγκριση μιας τέτοιας αποστολής.

Χθες, η Αμερικανική Αφρικανική Στρατιωτική Διοίκηση (AFRICOM) ανέφερε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της, η Ρωσία έστειλε μαχητικά αεροσκάφη στη Λιβύη μέσω της Συρίας για να υποστηρίξει τους Ρώσους μισθοφόρους που πολεμούν στο πλευρό του LNA.

ΕΙΔΗΣΗ: ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

Ανέφερε ότι τα αεροσκάφη ξαναβάφτηκαν στη Συρία για να αφαιρεθεί το έμβλημα της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σε ένα νήμα αναρτήσεων σήμερα, ο στρατός των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι τα αεροσκάφη πέταξαν με ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό και συνοδεύτηκαν στη Λιβύη από ρωσικά μαχητικά, υποδεικνύοντας ένα υψηλότερο επίπεδο συμμετοχής της Μόσχας στην εμπόλεμη σύρραξη στην βορειοαφρικανική χώρα.

Αρχικά προσγειώθηκαν στο Τομπρούκ, στην ανατολική Λιβύη, και μετά πέταξαν στην Τζούφρα στην κεντρική Λιβύη, προπύργιο του LNA, σύμφωνα με τις αναρτήσεις. Πρόσθεσαν ότι 14 νέα ρωσικά μαχητικά χωρίς έμβλημα έφτασαν στην Τζούφρα.

Ο Χάφταρ υπέστη πρόσφατα μια σειρά στρατιωτικών αποτυχιών στην επιχείρησή του να καταλάβει την πρωτεύουσα Τρίπολη και οι Ρώσοι μισθοφόροι που είχαν εγκαταλείψει τα μέτωπα στα προάστια της πόλης αποχώρησαν από μια πόλη νοτιότερα το Σάββατο.

Νωρίτερα σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λεντριάν προειδοποίησε ότι το σενάριο της Συρίας επαναλαμβάνεται στη Λιβύη. «Η κρίση εντείνεται. Αντιμετωπίζουμε μια ‘συριοποίηση’ της Λιβύης», είπε στη γαλλική Γερουσία.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τύνιδα, Τυνησία

Mε το βλέμμα στις ΑΟΖ o Ερντογάν βάζει φωτιά στη Μεσόγειο: Μετέφερε τον πόλεμο της Συρίας στη Λιβύη…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: