Επιδότηση επιτοκίων αντί κρατικών εγγυήσεων προωθεί η κυβέρνηση στην Κύπρο

File Photo: Ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης. ΓΤΠ, ΧΡ.ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ




Την απόσυρση του Νομοσχεδίου περί στήριξης των επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων, σύμφωνα με το προσωρινό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης, με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID 19, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, πριν ακόμη λήξει η συνεδρία του Υπουργικού, ανακοίνωσε την απόφαση, δηλώνοντας ότι «από την 1η μέρα κατάθεσης του Νομοσχεδίου η Κυβέρνηση είχε επιδείξει καλή διάθεση για εξεύρεση συναινέσεων προς ψήφιση του Νομοσχεδίου».

Πρόσθεσε ότι «έγινε μια μακρά και εκτενής διαβούλευση στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και η Κυβέρνηση αποδέχθηκε σωρεία αλλαγών στο Νομοσχέδιο, παρά τις επιφυλάξεις της».

Όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών, μεταξύ άλλων, η Κυβέρνηση, «αφαίρεσε από το σκέλος των εγγυήσεων το μέρος, το οποίο αφορά εγγύηση των επιτοκίων και καθορίσαμε ποσό 300 εκατομμυρίων ευρώ ως εγγυήσεις για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις με έως και 10 υπαλλήλους (όπως) και τους αυτοτελώς εργαζομένους».

“Παρά τις προσπάθειες παραμένουν σημαντικές διαφορές με τα κόμματα και προκύπτουν νέες τροπολογίες που είτε αλλοιώνουν τη φιλοσοφία του Νομοσχεδίου είτε βρίσκονται καθαρά εκτός του ευρωπαϊκού πλαισίου στήριξης, το οποίο μας παρέχει τη δυνατότητα να καταρτίσουμε τέτοια σχέδια”, είπε ο κ. Πετρίδης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αργυρώ Αγγελίδου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Ημέρα μνήμης των θυμάτων της βαρβαρότητας του Κεμάλ η 19η Μαΐου, τονίζει σε μήνυμά του ο Φώτης Φωτίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: