Επαρχιώτες στην Ομόνοια, μέσα στον καύσωνα, μέσα του Μάη στ’ απόνερα του κορωναϊού

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στέκεται μπροστά από το συντριβάνι της ανακατασκευασμένης πλατείας Ομονοίας ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Για όποιον στοιχειωδώς έχει συναίσθηση του εμβληματικού χαρακτήρα της πλατείας Ομονοίας και του πόσο αναμενόμενη ήταν η ανάπλασή της μετά από χρόνια αισθητικής κακοποίησης, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι τα χθεσινά αποκαλυπτήρια θα συγκέντρωναν κάτι περισσότερο από απλούς περαστικούς.

Ετσι και έγινε.

Η αποκάλυψη της νέας όψης της πλατείας συγκέντρωσε εκτός από τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη και άλλους «επισήμους» εγκαινιάζοντες, αρκετό κόσμο σε συνθήκες που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν συνωστισμού, αλλά σίγουρα όχι και υγειονομικά ενδεδειγμένες,  με βάση τα όσα μόλις τρεις ώρες νωρίτερα (ξανα) έλεγε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Το αποτέλεσμα ήταν  να δημιουργηθούν εικόνες που ακυρώνουν την (σωστή) αντίδραση της κυβέρνησης σε φαινόμενα τύπου Αγίας Παρασκευής.

Ολοι οι επιστήμονες συνομολογούν ότι το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, με αυτόν τον αφύσικο καύσωνα και παραλίες κι εκκλησίες να ανοίγουν ξανά, είναι ίσως το πιο κρίσιμο από την ώρα που χαλάρωσαν τα μέτρα της καραντίνας.

Ηταν λοιπόν μια εξαιρετική ευκαιρία ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας να δώσει πρώτος το καλό παράδειγμα.

Αντ’ αυτού επελέγη μια πρόχειρη και δεδομένων των συνθηκών υγειονομικά επικίνδυνη φιέστα που θύμιζε περισσότερο «επαρχιώτες στην Ομόνοια» (μέσα στον καύσωνα) «αρχές του Μάη».

Hellas Journal

 

Κάπως έτσι φτάσαμε στη νέα, αισιόδοξη Ομόνοια : Εντυπωσιακό βίντεο για τη νέα πλατεία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: