Ενδεχόμενο να επεκταθούν οι χώροι εστίασης και στο οδόστρωμα εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης

File Photo: Ο Αδωνις Γεωργιάδης. AΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Τον στόχο να αποκτήσουν οι χώροι εστίασης το 80% της δυναμικότητας που είχαν πριν την επιδημία, θέτει το υπουργείο Ανάπτυξης, μελετώντας τις δυνατότητες επέκτασής τους, τόσο στο εσωτερικό τους, λειτουργώντας ως ημιυπαίθροι χώροι, όσο και στο πεζοδρόμιο και στο οδόστρωμα.

Αυτός ήταν και ο λόγος της σημερινής επίσκεψης σε χώρους εστίασης στην Καλλιθέα, που πραγματοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργο Καββαθά και τον δήμαρχο Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβο.

Όπως σημειώνεται σχετικά, σε ανακοίνωση του υπουργείου, σκοπός της επίσκεψης ήταν να μελετηθούν οι κανόνες οι οποίοι πρόκειται να εφαρμοστούν έτσι ώστε να δοθεί η μέγιστη δυναμική χωρητικότητας στους χώρους εστίασης, προκειμένου να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σύμφωνα με την εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως σημειώνεται, η μελέτη των κανόνων αυτών θα συνεχιστεί έτσι ώστε να αποκτήσουν οι χώροι εστίασης τουλάχιστον το 80% της δυναμικότητας που είχαν προ της έναρξης της κρίσης.

Η προσπάθεια εστιάζεται στο να δοθεί όσο περισσότερος ζωτικός χώρος, όχι μόνο στο εξωτερικό των χώρων εστίασης, αλλά και στο εσωτερικό τους, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τον φυσικό φωτισμό και αερισμό και τη λειτουργία του ως ημιυπαιθρίου χώρου και χωρίς κλιματισμό.

Όσον αφορά στον εξωτερικό χώρο, εκτιμάται ότι η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων δύναται να γίνει, με ιδιαίτερη προσοχή στη δυνατότητα απρόσκοπτης διέλευσης ατόμων με αναπηρία, πεζών και συμπολιτών μας με καροτσάκια, όχι μόνο στο πεζοδρόμιο και άλλους δημόσιους χώρους, αλλά και στο οδόστρωμα.

Λειτουργία επιχειρήσεων του επισιτισμού με χρήση οδοστρώματος για τραπεζοκαθίσματα μπορούμε να δούμε με πολύ καλά αποτελέσματα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως υπογραμμίζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Υπενθυμίζεται ότι η εστίαση είναι πυλώνας της οικονομίας, αφορά το 30% των επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία ανεστάλη με κρατική εντολή και είναι εξαιρετικά σημαντικό να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Απορρίπτει η κυβέρνηση τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για ύφεση 9,7%: Αυτοί είναι οι λόγοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: