Έκρηξη στο Λος Άντζελες: Περίπου 10 πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς

Πυροσβέστες έσπευσαν αμέσως για να σβήσουν την πυρκαγιά στο Λος Άντζελες. EPA, ETIENNE LAURENT




Περίπου 10 πυροσβέστες τραυματίστηκαν χθες Σάββατο από έκρηξη που προκλήθηκε ενώ κατέβαλλαν προσπάθειες για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε εμπορικό κέντρο στο Λος Άντζελες, έγινε γνωστό από επίσημη πηγή.

Περίπου 230 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά αυτή στην συνοικία Λιτλ Τόκιο, στο κέντρο του Λος Άντζελες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των πυροσβεστών Νίκολας Πράντζ.

Σύμφωνα με τις αρχές εκδόθηκε προειδοποίηση «mayday» και η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από δεκάδες πυροσβέστες είχαν κληθεί στη σκηνή και ότι «έχει δημιουργηθεί ιατρικό κέντρο για τη θεραπεία και τη μεταφορά των τραυματιών πυροσβεστών».

Οιπυροσβέστες έφτασαν σε ένα εμπορικό κτίριο στην East Boyd Street σε μια περιοχή κοντά στο Little Tokyo όπου είχε παρατηρηθεί καπνός στις 6:30 μ.μ.

Η φωτιά μετατράπηκε γρήγορα σε μεγάλη πυρκαγιά μετά την έκρηξη. Η φωτιά επεκτάθηκε σε «πολλά κτίρια φωτιά», ανέφερε η πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο ως τις 19:30 τοπική ώρα χθες (05:30 ώρα Ελλάδος σήμερα), μια ώρα μετά την εκδήλωσή της.

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λος Άντζελες, United States

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΔΩ

88.754 νεκροί στις ΗΠΑ: Άλλοι 1.237 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας σε 24 ώρες, ανακοίνωσε το Τζονς Χόπκινς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: