Έγραψε ιστορία η SpaceX του Ελον Μασκ: Εκτοξεύθηκε η επανδρωμένη διαστημική αποστολή [videos]

File photo: Η στιγμή της επιτυχούς ιστορικής εκτόξευσης της αποστολής SpaceX. EPA/BILL INGALLS / NASA HANDOUT MANDATORY CREDIT: (NASA/BILL INGALLS) HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Με επιτυχία  εκτοξεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου η ιστορική, πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο Διάστημα από αμερικανικό έδαφος της SpaceX, της διαστημικής εταιρίας του επιχειρηματία Έλον Μασκ.

«Είναι απίστευτο, η δύναμη, η τεχνολογία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, που βρισκόταν στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα για την εκτόξευση. «Ήταν υπέροχο θέαμα για να βλέπει κανείς» πρόσθεσε. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την εκτόξευση απλά την αρχή, τονίζοντας πως κάποια στιγμή θα έρθουν πτήσεις προς τον Άρη.

Η εκτόξευση έγινε μετά την πρώτη αναβολή της προχθές, λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Η αποστολή με κωδική ονομασία “Demo-2” εκτοξεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα, ενώ η όλη διαδικασία μεταδιδόταν ζωντανά τόσο από την NASA όσο και τα social media της SpaceX.

Εείναι η πρώτη διαστημική αποστολή που εκτοξεύεται από τις ΗΠΑ με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μετά την παύση του προγράμματος των διαστημικών λεωφορείων της NASA το 2011.

  • Είναι, επίσης, η πρώτη φορά που ο αμερικανικός διαστημικός οργανισμός χρησιμοποιεί μια ιδιωτική εταιρεία για να μεταφέρει πλήρωμά του στο διάστημα.

 

Ο πύραυλος Demo-2 είναι προγραμματισμένο να οδηγήσει τους αστροναύτες Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χέρλι (πιλότος της τελευταίας αποστολής του διαστημικού λεωφορείου το 2011) στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ).

Η αποστολή αναμένεται επίσης να επιβεβαιώσει την ικανότητα της κάψουλας Dragon και του πυραύλου Falcon 9 της εταιρείας SpaceX, να αναλάβουν σε μόνιμη βάση τον ανεφοδιασμό σε αστροναύτες και υλικά του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Το όχημα του Space X, η κάψουλα Crew Dragon, είναι ένα εντελώς διαφορετικό όχημα από τον προκάτοχό του, το Διαστημικό Λεωφορείο. Tο δεύτερο στηριζόταν σε γιγάντιους πυραύλους ώθησης, τοποθετημένους περιμετρικά του, ώστε να μεταφέρει τους αστροναύτες από τη Γη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Mε πληροφορίες από CNN, BBC

Τουλάχιστον 8.500 θάνατοι το χρόνο στην Ελλάδα από την ατμοσφαιρική ρύπανση

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: