Ευχαριστίες στον «μασκοφόρο» πρόεδρο Αναστασιάδη: Επιτέλους συμμορφώθηκε προς τας υποδείξεις…

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με μάσκα. Φωτογραφία εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ




Η σημερινή Κυριακή, παρά την πυρά στην Λευκωσία, ήταν προσωπικά για μένα η καλύτερη της περιόδου της πανδημίας. Οι λόγοι είναι δύο: Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και, κυρίως, η αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου Αναστασιάδη στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ», γράφει στο ιστολόγιό του ο δημοσιογράφος Αριστείδης Βικέτος.

Πριν πάω στο περιεχόμενο πρέπει να σας πω ότι χάρηκα και απόλαυσα την πρωτοσέλιδη φωτογραφία με τον πρόεδρο «μασκοφόρο»! Όλο αυτό το διάστημα, στις φωτογραφίες, που στέλνει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) της Κύπρου, από τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και τις πολυπρόσωπες συσκέψεις, ουδέποτε ο πρόεδρος φορούσε μάσκα.

Συγχαρητήρια στους δημοσιογράφους του «Π» και κυρίως στις γυναίκες συναδέλφους, διότι λέγεται ότι αυτές του «φόρεσαν» την προστατευτική μάσκα.

Δεν γίνεται, βρε αδελφέ, το Υπουργείο Υγείας να κάνει εκστρατεία υπέρ της χρήσης της μάσκας, να δίνει οδηγίες πως να τις χρησιμοποιούν οι πολίτες, και ο Πρώτος πολίτης της χώρας να μην συμμορφώνεται.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι υπουργοί, που δεν έμαθαν ακόμη να κάνουν σωστή χρήση της μάσκας, πράγμα ευκολότερο από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι, σύμφωνα με τον πρόεδρο, « δεν έχουν την απαραίτητη κατάρτιση στις νέες τεχνολογίες».

Δυστυχώς, ο πρόεδρος έχει προσβάλει συλλήβδην όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο, με την γενίκευση του, απαντώντας στην ερώτηση:

  • «Το Υπουργείο Παιδείας ήταν ο αδύναμος κρίκος στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας;».

Ιδού η απάντηση:

«Δεν θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας. Υπάρχουν κάποιες αδυναμίες όσον αφορά την τηλεκπαίδευση, οι οποίες περισσότερο οφείλονται ενδεχομένως και στην έλλειψη εμπειρίας και εκπαίδευσης από πλευράς των εκπαιδευτικών. Μέχρι σήμερα, για μας στην Κύπρο ήταν άγνωστη η τηλεκπαίδευση. Αλλά, αμέσως φρόντισε το υπουργείο να εφοδιαστούν τουλάχιστον τα γυμνασιόπαιδα και η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών των δημοτικών σχολείων με υπολογιστές.

Εκεί που παρατηρείται αδυναμία είναι στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι, χωρίς να τους κατηγορώ, δεν εκπαιδεύτηκαν σε αυτό το σύστημα έτσι ώστε να μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες. Όμως, και πάλι θα πω ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες και αυτό το οποίο συμβαίνει αυτήν τη στιγμή είναι ότι κάναμε ένα άλμα όσον αφορά την τηλεκπαίδευση, ανεξαρτήτως των αδυναμιών που παρατηρούνται».

Ο πρόεδρος για να μην προκαλέσει την μήνη των εκπαιδευτικών , και μάλιστα σε περίοδο σοβαρών αντιθέσεων τους με το Υπουργείο Παιδείας για τον τρόπο επαναλειτουργίας των σχολείων, κατέφυγε στο «χωρίς να τους κατηγορώ, δεν εκπαιδεύτηκαν σε αυτό το σύστημα έτσι ώστε να μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες».

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΒΙΚΕΤΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Έχουν ελληνικά ονόματα αλλά χαίρονται όταν χάνουν η Κύπρος (και η Ελλάδα) και κερδίζει η Τουρκία…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: