Δραματική διάσωση 22χρονου που παρασύρθηκε από χείμαρρο: Πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική [photos,video]

Πλημμυρικά φαινόμενα στην Επανομή Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 21 Μαΐου. Photo via Facebook, Weather News Greece




Σειρά προβλημάτων προκάλεσαν οι χθεσινές καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, ενώ δραματική επιχείρηση στήθηκε για τη διάσωση ενός 21χρονου.

Η προσπάθειά του να διασχίσει δρόμο που είχε καλυφθεί από τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή του ίδιου και του συνεπιβάτη του. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έξω από το χωριό Καβαλάρι, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, οι δύο 21χρονοι μόλις αντιλήφθηκαν ότι το όχημά τους παρασύρεται από τα ορμητικά νερά έσπευσαν να το εγκαταλείψουν. Ο οδηγός πρόλαβε και βγήκε από το νερό, όμως ο συνοδηγός του οχήματος παρασύρθηκε από τον χείμαρρο. Σε απόσταση περίπου τριάντα μέτρων από το σημείο της παράσυρσης κατάφερε να κρατηθεί από ένα δέντρο.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Η ομάδα των πυροσβεστών που μετέβη στο σημείο εντόπισε τον 21χρονο και ξεκίνησε προσπάθειες για να τον προσεγγίσει. «Δεν θα φύγουμε από εδώ αν δεν σε βγάλουμε» του είπε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής δύναμης. Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν δραματικές.

Η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε περίπου μία ώρα. Χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών ο 21χρονος βγήκε από τον χείμαρρο σώος. Τους δύο νεαρούς παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τους μετέφερε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Πενήντα κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε η Πυροσβεστική

Στο μεταξύ, κατά τη χθεσινή ημέρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη δέχτηκε πενήντα κλήσεις για άντληση υδάτων. Από το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκαν σφοδρές-κατά διαστήματα-βροχοπτώσεις. Οι περισσότερες κλήσεις ήταν στο Πλαγιάρι, το Τρίλοφο, το Ρύσιο και στην Επανομή.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σημειώθηκαν δύο ξεχωριστά τροχαία με νταλίκες που «δίπλωσαν» στο Δερβένι, στις 6 και στις 7.30 το απόγευμα.

Στην Χαλκιδική, διακόπηκε η κυκλοφορία, λόγω υπερχείλισης ρεμάτων, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδου Αγίου Παύλου-Νέας Γωνιάς και στο 1ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Νέας Καλλικράτειας-Νέας Ηράκλειας,

Η Πυροσβεστική δέχθηκε μεμονωμένες κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αριδαία Πέλλας, στο Κιλκίς και στην Αμφίπολη Σερρών. Στην Ξάνθη, η Πυροσβεστική επενέβη σε τρεις περιπτώσεις για κοπή δέντρων.

“Κατακλυσμός” στα Ν. Μουδανιά και στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ)
Το κύμα κακοκαιρίας ενέσκηψε και στη Χαλκιδική και έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν τις δυτικές περιοχές του νομού.
Στα Ν. Μουδανιά η σφοδρότητα της βροχής ήταν τόσο έντονη που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και για αρκετή ώρα η κυκλοφορία μέσα στην πόλη διεξαγόταν με δυσκολία.

Στα Ν. Μουδανιά η σφοδρότητα της βροχής ήταν τόσο έντονη που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και για αρκετή ώρα η κυκλοφορία μέσα στην πόλη διεξαγόταν με δυσκολία. Photo via halkidikinews.gr

Σύμφωνα με το Halkidikinews.gr, η περιοχή του Κλειστού Γυμναστηρίου έγινε λίμνη, σπίτια και αυλές πλημμύρισαν, ενώ οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι ο Δήμος δεν καθάρισε έγκαιρα τα φρεάτια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις στα Ν. Μουδανιά και σε περιοχές της Κασσάνδρας για απάντληση υδάτων σε σπίτια και καταστήματα.

Στα Ν. Μουδανιά η σφοδρότητα της βροχής ήταν τόσο έντονη που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και για αρκετή ώρα η κυκλοφορία μέσα στην πόλη διεξαγόταν με δυσκολία. Photo via halkidikinews.gr

Στη Σιθωνία το μπουρίνι πέρασε από την περιοχή με κεραυνούς και αστραπές, αναφέρει το halkidikinews.gr.

Οι εικόνες από το λιμάνι του Ν. Μαρμαρά και από την Ορμύλια, όπου στο βάθος του κάμπου της πέφτουν κεραυνοί, είναι εντυπωσιακές.

Έντονη κεραυνική δραστηριότητα στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Photo via Halkidikinews.gr

Συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα σε δρόμους της Χαλκιδικής λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας.

Από χθες έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους που διέρχονται ρέματα στην περιοχή της Νέας Γωνιάς Χαλκιδικής:

▪επαρχιακή οδός Αγίου Παύλου – Νέας Γωνιάς (1ο χιλιόμετρο) και
▪παραλιακή οδός Νέας Καλλικράτειας – Νέας Ηράκλειας (1ο χιλιόμετρο).

Με πληροφορίες από Thestival.gr/ Halkidikinews.gr

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Νέος σεισμός 4.6 Ρίχτερ στην Κρήτη, στη θαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: