Δικαστήριο στο Ουισκόνσιν ακύρωσε την απόφαση του κυβερνήτη για το lockdown!

File Photo: Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση πολιτών στις 24/4/2020 έξω από το κρατικό κτίριο του Καπιτώλιο στο Μάντισον, Ουισκόνσιν, όπου ζητούσαν να ξανανοίξει η Πολιτεία, αντίθετα από την απόφαση του Κυβερνήτη για τη διατήρηση των μέτρων για την πανδημία μέχρι τις 26/5. EPA / TANNEN MAURY
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ ακύρωσε χθες Τετάρτη, έπειτα από προσφυγή των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών, την απόφαση του Δημοκρατικού κυβερνήτη της πολιτείας να παρατείνει το lockdown με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, για τους οποίους προτεραιότητα αποτελεί η επανέναρξη της οικονομίας στην πολιτεία, είχαν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης του Τόνι Έβερς να παρατείνει το lockdown.

Με τέσσερις ψήφους έναντι τριών, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η απόφαση που έλαβε η υπουργός Υγείας του Ουισκόνσιν Άντρεα Παλμ ήταν “παράνομη, άκυρη και ανεφάρμοστη”.

“Η εντολή της Παλμς να παραμείνουν όλοι οι πολίτες στα σπίτια τους, να απαγορευθούν όλες οι μετακινήσεις και να κλείσουν τα καταστήματα ξεπερνά τις δικαιοδοσίες” που διαθέτει η υπουργός Υγείας, εκτίμησε το Δικαστήριο.

Ο κυβερνήτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση αυτή. “Οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές έπεισαν τέσσερα μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου να ωθήσουν το Ουισκόνσιν στο χάος, θέτοντας τη δημόσια υγεία και ζωές σε μεγάλο κίνδυνο”, σχολίασε ο Έβερς στο Twitter.

Αντίθετα, οι Ρεπουμπλικάνοι, που διαθέτουν την πλειοψηφία και στα δύο σώματα του Κογκρέσου στο Ουισκόνσιν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση. “Επιτρέπει στους πολίτες να μπορούν ξανά να συναντηθούν με τους συγγενείς τους ή να ασκήσουν τη θρησκεία τους χωρίς να φοβούνται ότι παραβιάζουν επίσημη εντολή”, επεσήμαναν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΜ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Τραμπ επιλέγει τη σύγκρουση με τον Φάουτσι: Δεν συμφωνεί ότι θα αναζωπυρωθεί η πανδημία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal