Διεθνές θέμα το “κλείσιμο” της Μυκόνου: Η υπό κατάρρευση τουριστική βιομηχανία αγωνίζεται για να περισώσει τη θερινή περίοδο

Επιχείρηση εκμετάλλευσης παραλίας με ομπρέλες και καθίσματα στην παραλία της Καραθώνας, παρέμεινε κλειστή λόγω μη απαραίτητης άδειας εκμετάλλευσης του αιγιαλού , Σάββατο 16 Μαΐου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Στο ελληνικό νησί της Μυκόνου, ο Δήμαρχος, Κώστας Κούκας προσπαθεί απεγνωσμένα να αναζωογονήσει τον τουρισμό που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, σε ρεπορτάζ των Paul TugwellStefan NicolaMatthias Wabl και Henrique Almeida:

Σημειώνεται, ότι ο κ. Κουκάς και οι ομόλογοι του σε πόλεις και κωμοπόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, προσπαθούν να περισώσουν κάτι από τη θερινή τουριστική περίοδο, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με τον ιό, να ελέγχεται πλέον σε μεγάλο βαθμό, η Μύκονος βρίσκεται σε πιο ισχυρή θέση, σε σχέση με άλλους τουριστικούς περιορισμούς σε Ιταλία και Ισπανία, καθώς πραγματοποιείται ήδη στη χώρα σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Οι κάτοικοι θέλουν το νησί να ανοίξει όχι μόνο για να περιορίσει τις οικονομικές απώλειες αλλά και επειδή ο τουρισμός είναι η ζωή μας», δηλώνει ο κ. Κούκας, προσθέτοντας ότι «σίγουρα, η συγκεκριμένη περίοδος δεν θα είναι φυσιολογική, αλλά θέλουμε να ανοίξουμε γιατί θα είναι πολύ σημαντικό για τις ακόλουθες καλοκαιρινές περιόδους».

Αναφέρεται, ότι μετά από μια δίμηνη μάχη για τον περιορισμό του ιού, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις άρχισαν σιγά-σιγά να χαλαρώνουν τους περιορισμούς που είχαν επιβάλει στη δημόσια ζωή, παρέχοντας ελπίδα στους ξενοδόχους, τους εστιάτορες και τους ιδιοκτήτες μπαρ, οι οποίοι, ωστόσο, συνεχίζουν να βρίσκονται υπό το φόβο της επανεμφάνισης της νόσου.

Επισημαίνεται, ότι η εν λόγω πανδημία αποτέλεσε ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα στον τουρισμό στην Ευρώπη, εκμηδενίζοντας τις πωλήσεις και θέτοντας σε κίνδυνο εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε έναν τομέα που αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της παραγωγής.

Η ζήτηση στον εν λόγω τομέα σημειώνει μείωση της τάξης του 40% το τρέχον έτος και δεν αναμένεται να επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την κρίση έως το 2023, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών, η οποία εκπροσωπεί 33 εθνικούς τουριστικούς οργανισμούς.

Εταιρείες, όπως η British Airways και η TUI, η μεγαλύτερη εταιρεία πακέτων διακοπών στον κόσμο, έχουν ήδη προβεί σε μείωση δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, τη στιγμή που μερικές μικρότερες, οικογενειακές επιχειρήσεις ενδέχεται να μην ανακάμψουν ποτέ.

ΠΗΓΗ: Europe’s Broken Tourism Industry Struggles to Save the Summer/ After a two-month battle to contain the virus, curbs on public life are slowly starting to ease.

“Θρήνος” για την ερημική Μύκονο: Νησί-φάντασμα με κλειστά καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: