Διαδηλώσεις σε Λονδίνο και Βερολίνο: Συμπαραστάθηκαν στους διαδηλωτές στις ΗΠΑ για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

Οι υποστηρικτές του κινήματος Black Lives Matter κρατούν πλακάτ και πανό για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα στις ΗΠΑ μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία στο Βερολίνο, στις 31 Μαΐου 2020. EPA, MICHELE TANTUSSI
Εκατοντάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν σήμερα στο Λονδίνο και στο Βερολίνο σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διαδηλωτές στις ΗΠΑ που έχουν βγει στους δρόμους έπειτα από τον φόνο του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, από έναν λευκό αστυνομικό στην Μινεάπολις.

Οι διαδηλωτές γονάτισαν στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ του Λονδίνου φωνάζοντας “Καμία δικαιοσύνη, καμία ειρήνη” και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το κοινοβούλιο και κατέληξαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία.

Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο κρατώντας πόστερ που έγραφαν “Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ”, “Σταματήστε να μας σκοτώνετε” και “Ποιός θα είναι ο επόμενος;”.

Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ μετά την σύλληψή του την Δευτέρα προκάλεσε ένα κύμα διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ και απελευθέρωσε την συσσωρευμένη οργή για τον ρατσισμό που επικρατεί στο αμερικανικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης.

Κάποιες από τις διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε βίαιες όταν διαδηλωτές εμπόδισαν την κίνηση των αυτοκινήτων, έβαλαν φωτιά και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να τους απωθήσουν.

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

 

Φουντώνει η οργισμένη εξέγερση “δεν μπορώ ν’ αναπνεύσω”: Πτώμα μωλωπισμένου άνδρα βρέθηκε στη Μινεάπολη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal