“Σκοτώνονται” ο Δένδιας με τον ΣΥΡΙΖΑ: Ποιά η αλήθεια; Έγινε ή δεν έγινε τουρκική εισβολή στο νότιο Έβρο;

File Photo: Από τα επεισόδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον Μάρτιο του 2020. EPA/DIMITRIS TOSIDIS
“Συκοφαντία προς τις Ένοπλες Δυνάμεις μας” είναι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Το θέμα της εισβολής της Τουρκίας στο νότιο Έβρο δημιούργησε πολλές αντιδράσεις και από τους πολίτες και από τα κόμματα, που ζήτησαν ακόμα και την παραίτηση του κ. Δένδια. Το βασικό ερώτημα είναι αν έγινε ή όχι εισβολή. Οι απόψεις διίστανται, αλλά το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να δοθούν εξηγήσεις

«Ζητάμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μας ανακοινώσει ποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη αυτής της ανεκδιήγητης ανακοίνωσης» αναφέρει σε γραπτή απάντησή του το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών.

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια τονίζει πως:

«Η υποβολή ερωτήματος αν “αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό προσήλθαν δυνάμεις της τουρκικής στρατοχωροφυλακής”, αποτελεί συκοφαντία και προσβολή προς τους ένστολους Έλληνες και τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας».

Επισημαίνει περαιτέρω πως «είναι βεβαίως αυτονόητο, ότι ουδέποτε υποστήριξε κάτι τέτοιο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως ψευδώς και με απίστευτο θράσος διατυπώνει η αξιωματική αντιπολίτευση».

Καταληκτικά, το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια αναφέρει πως «επικίνδυνη είναι στην πραγματικότητα η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει να επικαλείται fake news» και σημειώνει:

«Ας μην παριστάνουν τους φύλακες του Έβρου αυτοί που κατά πλειοψηφία στο κόμμα τους δε διαπιστώνουν εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών από τη γειτονική χώρα, ενώ ακόμη και στη σημερινή τους ανακοίνωση διαπιστώνουν ότι “στην άλλη πλευρά των συνόρων υπάρχουν μετανάστες” και όχι η Τουρκία!».

  • Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι επικίνδυνη να διαχειρίζεται κρίσιμα εθνικά μας θέματα».

«Οι τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο, οι παλινωδίες στις απαντήσεις της Κυβέρνησης και η σημερινή επιβεβαίωση από το ΥΠΕΞ ότι Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν σε ελληνικό έδαφος, δημιουργούν πολύ σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχίες σε σχέση με το μείζον αυτό ζήτημα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

Σημειώνει ότι η κυβέρνηση «οφείλει να απαντήσει χωρίς περιστροφές: Αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό προσήλθαν δυνάμεις της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής;» Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σημειώνουμε ότι το υπoυργείο  Εξωτερικών της Ελλάδας προέβη σε διάβημα προς την Τουρκία σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε τις προηγούμενες εβδομάδες στον Έβρο, με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού.

Στην ουσία πρόκειται για κατάληψη ελληνικού εδάφους… Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Για εισβολή τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στον Έβρο, ομιλεί η Daily Mail: Ύψωσαν και σημαία;

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal