Δεν βάζουμε μυαλό: Επεισόδια τα μεσάνυχτα στην Αγία Παρασκευή, νεαροί πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς

Ο Αντώνης Μανιώτης μετέδωσε στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη τα επεισόδια στην Αγία Παρασκευή. Φωτογραφία OPEN TV
Επεισόδια σημειώθηκαν τα μεσάνυχτα στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, όταν νεαροί πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο για να τους κάνουν σύσταση να διαλυθούν για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου 400 νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και έπιναν, μόλις είδαν αστυνομικούς να φτάνουν στο σημείο άρχισαν να πετούν εναντίον τους μπουκάλια και πέτρες.

Η ηρεμία στην περιοχή αποκαταστάθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Η συγκέντρωση έγινε αμέσως αντιληπτή από τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες ζήτησαν να διαλυθεί το πλήθος, καθώς παραβίαζε τους κανόνες περί συγχρωτισμού, στην προσπάθεια να επιστρέψει η κοινωνία σε μία κανονικότητα, διατηρώντας παράλληλα τη διασπορά του νέου κορωνοϊού σε χαμηλά επίπεδα.

Στην περιοχή μετέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ, τα μέλη των οποίων δέχθηκαν πέτρες και μπουκάλια από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι παρέμειναν στη πλατεία, φωνάζοντας ύβρεις κατά των Αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με χημικά, προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Η συγκέντρωση των νεαρών στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής φαίνεται πως δεν ήταν σημερινό φαινόμενο, καθώς μαρτυρίες κάνουν λόγο για ανάλογες συγκεντρώσεις και τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο δήμαρχος της περιοχής έστειλε επιστολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας όσα συμβαίνουν στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στην Αγία Παρασκευή. Φωτογραφία OPEN TV

Παρακάτω βίντεο της Δήμητρας Κούτρα από το You Tube:

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal