Δεν είναι έντιμος συμβιβασμός να δοθεί το μισό Αιγαίο στον Ερντογάν και να παραχωρηθεί το 40% της Κύπρου στους Αττίλες

File Photo: Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα με το μπαράζ των παράνομων και προκλητικών ενεργειών με τις NAVTEX. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Εν μέσω της λαίλαπας του κορωναϊού, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας συντελείται μία κανονική εισβολή, αλλά ουδείς συγκινείται.

Η Τουρκία, με απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν, όπως φρόντισε να κάνει γνωστό ο διεφθαρμένος γαμπρός του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, συνεχίζει τις παράνομες έρευνες στα οικόπεδα που ανήκουν στη γαλλική TOTAL και την ιταλική ENI.

Πέραν κάποιων αναιμικών διαμαρτυριών, δεν συνέβη τίποτα άλλο. Ούτε περιμέναμε να γίνει οτιδήποτε, για να είμαστε σοβαροί. Ποια χώρα, σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή για τον πλανήτη, όταν τα κράτη προσπαθούν απεγνωσμένα να σταματήσουν τον «κινεζικό ιό», θα ασχοληθεί με την επιθετικότητα της Τουρκίας; Και όποια άλλη χώρα, εν μέσω της πανδημίας, θα επιχειρήσει να πράξει ότι και η κατοχική δύναμη; Καμία.

  • Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Και η Ελλάδα, η οποία φυσιολογικά θα έσπευδε να βοηθήσει την Κύπρο, πρέπει να υπερασπιστεί τους πολίτες της από τον «αόρατο εχθρό». Την ίδια στιγμή δέχεται επίθεση στο Αιγαίο, όπου η Τουρκία διεξάγει ένα πόλεμο (με ή χωρίς εισαγωγικά η λέξη -λίγη σημασία έχει πια). Επιδιώκει «θερμό επεισόδιο», για να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της.

Να επιτεθεί στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολο χωρίς …«πρόκληση». Συμφωνώ με όσους υποστηρίζουν ότι η σχέση με το ΝΑΤΟ ακόμα σταματά την Τουρκία. Αλλά, αν π.χ. καταρριφθεί ένα αεροπλάνο της στις αερομαχίες που η ίδια ξεκινά κάθε πρωί στο Αιγαίο, αυτό θα της δώσει το «δικαίωμα» να επιτεθεί. Αυτό είναι το σχέδιο και το γνωρίζουν στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας, γι’ αυτό και οι ηρωικοί Έλληνες πιλότοι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το θέμα είναι ότι και αυτοί άνθρωποι είναι… Και όσο και αν έχουν αντοχές, για πόσο καιρό θα ανέχονται τις παραβιάσεις, αλλά και τις προσωπικές ύβρεις των Τούρκων πιλότων.

Και στο Αιγαίο, και στην κυπριακή ΑΟΖ, η κατάσταση είναι εκρηκτική. Και η ένταση θα αυξηθεί περισσότερο, διότι αυτό προβλέπει ο τουρκικός σχεδιασμός.

Στο παζλ της ανατολικής Μεσογείου απουσιάζει εδώ και ένα χρόνο το Ισραήλ. Το Εβραϊκό Κράτος βρέθηκε στη δίνη μίας πολύμηνης εκλογικής διαδικασίας που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ενότητας από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο Κορωναϊός ένωσε τις πολιτικές δυνάμεις στο Ισραήλ γύρω από τον ηγέτη της Δεξιάς.

  • Ο σχηματισμός κυβέρνησης είναι μία πολύ καλή εξέλιξη για την Ελλάδα και την Κύπρο, διότι το Ισραήλ θα παίξει ξανά τον ρόλο του στην ευρύτερη γειτονιάς μας. Τους τελευταίους μήνες ο ρόλος αυτός ήταν διαφορετικός. Στόχευε μόνο στην προστασία της χώρας από τους εχθρούς της, οι οποίοι είναι πολλοί. Ήταν μία περίοδος αποστασιοποίησης, θα έλεγα, από τα δρώμενα στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως σημείωσα και χθες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν τις τριμερείς με το Ισραήλ, οι οποίες πρέπει να στηθούν σε άλλη βάση: αυτής της περιφερειακής ασφάλειας. Η Αθήνα και η Λευκωσία πρέπει να τολμήσουν και να είναι έτοιμες να δώσουν και να πάρουν. Ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τι θα επιθυμούσε το Ισραήλ. Όπως και ο κ. Νετανιάχου γνωρίζει πως ειδικά η Κύπρος χρειάζεται υποστήριξη ότι και να σημαίνει η λέξη.

Ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας είναι οι στρατιωτικές συμμαχίες. Οι νεοφιλελεύθεροι της Αθήνας και της Λευκωσίας, που προτιμούν να …δώσουμε «κάτι» στην Τουρκία για να έχουμε δήθεν το κεφάλι μας ήσυχο, βγάζουν σπυριά όταν ακούνε για στρατιωτικές συμμαχίες.

  • Όμως, ο ρόλος του κ. Μητσοτάκη και του κ. Αναστασιάδη είναι άλλος: Πρέπει να προστατεύσουν την εθνική ασφάλεια και ανεξαρτησία της Ελλάδας και της Κύπρου…

Δεν πρέπει να ακούνε τους άκαπνους και ειδικά όσους τους πιέζουν να συνθηκολογήσουν με την Τουρκία. ΔΕΝ είναι έντιμος συμβιβασμός να μοιραστεί το Αιγαίο με τους ισλαμιστές του Ερντογάν και να παραχωρηθεί στην Τουρκία το 40% της Κύπρου μέσω της ρατσιστικής «λύσης» της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο Ερντογάν τρέμει τους Έλληνες και τους Αρμένιους ακτιβιστές της Ουάσιγκτον, διότι γνωρίζει την αλήθεια…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: