Copy paste τη δήλωση Ερντογάν έκαναν τα φερέφωνά του, Τατάρ και Τατσόι: Τους… έτσουξε η διακήρυξη των «5»

File Photo: Ο παράνομος ψευδο-“πρόεδρος” του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ (Α) και Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Δ). Photo via Twitter, @embersintatar




Τα δικαιώματα που έχουν οι Ε/κ τα έχουν και οι Τ/κ στην ανατολική Μεσόγειο και δεν πρόκειται να υποκύψουν σε προσεγγίσεις που το παραβλέπουν αυτό.

Αυτό αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο ψευδο-«πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ, ο οποίος χαρακτηρίζει την κοινή χθεσινή διακήρυξη Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Γαλλίας και ΗΑΕ για τις γεωτρήσεις της Τουρκίας «μακριά από την αντίληψη της συνεργασίας και την πραγματικότητα, απαρχαιωμένη και εχθρική κίνηση».

Ο Ερντογάν τρέμει τη “Συμμαχία των Πέντε”: Η Τουρκία ομιλεί για πρόκληση …χάους και …αστάθειας!

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο φανερά ενοχλημένος Τατάρ, είπε ότι ενώ ολόκληρος ο κόσμος κάνει προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού, κάποιες δυνάμεις και οι εκπρόσωποί τους στην περιοχή προσπαθούν να σφετεριστούν τα δικαιώματα του «τ/κ λαού» και της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο με ύπουλο – όπως ανέφερε – τρόπο.

Καταδίκασαν τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας οι υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας, Αιγύπτου, ΗΑΕ

Σύμφωνα με τον Τατάρ, η Γαλλία και τα ΗΑΕ δεν έχουν καμία σχέση με την περιοχή και η συνεργασία τους με την Ελλάδα και την κυπριακή Δημοκρατία και την Αίγυπτο είναι ένα στοιχείο που δεν δείχνει καλές προθέσεις.

«Κάποιοι, αυξάνουν τη δόση εχθρότητας προσπαθώντας να χαλάσουν τα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή, αλλά αυτό δεν έχει κανένα όφελος ούτε γι’ αυτούς, ούτε για την περιοχή». Αυτό που πρέπει να γίνει, συνεχίζει, είναι ο δρόμος της συνεργασίας και να μην παραβλέπονται τα συμφέροντα των Τ/κ και της Τουρκίας στην περιοχή.

Για τις εξελίξεις στη Ν/Α Μεσόγειο συζήτησε με τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο

Αυτό που πρέπει να γίνει, προσθέτει, είναι η Κυπριακή Δημοκρατία να μπει σε διάλογο με την Τουρκία και το ψευδοκράτος.

Τατσόι: Η αν. Μεσόγειο δεν είναι μια θάλασσα όπου μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε

Η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι μια θάλασσα που μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε, μην το βγάλετε ποτέ αυτό από το μυαλό σας, δηλώνει ο ψευδο-«υπουργός οικονομίας και ενέργειας» των κατεχομένων, Χασάν Τατσόι, αντιδρώντας στην κοινή διακήρυξη της πενταμερούς.

Επικοινωνία Χριστοδουλίδη-Μπροκ: Κορωναϊός και κυπριακή ΑΟΖ στην ατζέντα

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο DHA, o Τατσόι ανέφερε ότι “οι Ε/Κ με τη βοήθεια της Ελλάδας επιδιώκουν να αυξήσουν την ένταση στην περιοχή”.

“Αυτό το καταλαβαίνουμε ξεκάθαρα και από τα κράτη που προσπαθούν να τραβήξουν κοντά τους. Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αποδεκτό αυτά τα κράτη ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και η Αίγυπτος, η Γαλλία και αργότερα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να κινηθούν στην ανατολική Μεσόγειο αγνοώντας τα δικαιώματα των Τ/Κ και της Τουρκίας.

Το ερώτημα είναι σαφές: Τί σκοπεύει η Κυπριακή Δημοκρατία σύροντας στην περιοχή κράτη που δεν ωφελούν σε τίποτα άλλο παρά στην ένταση; Πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με τη βοήθεια των κρατών που ενεργούν με αποικιοκρατική νοοτροπία. Εάν η Κυπριακή Δημοκρατία νομίζει ότι είναι ισχυρή στην περιοχή με το να ποζάρει στα πολεμικά πλοία κρατών όπως η Γαλλία, κάνει μεγάλο λάθος”, υποστηρίζει ο Χασάν Τατσόι.

Καταλήγει λέγοντας ότι “προειδοποιούμε για μια ακόμη φορά τους Ε/κ, μην κυνηγάτε όνειρα. Είναι μάταια. Η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι μια θάλασσα όπου μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε. Μην το βγάλετε αυτό από το μυαλό σας. Η Τουρκία και το ψευδοκράτος είναι αποφασισμένες να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους στην ανατολική Μεσόγειο και την Γαλάζια Πατρίδα. Δεν υπάρχει υποχώρηση σε αυτό”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ, Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Κύπρος

Ο Ερντογάν τρέμει τους Έλληνες και τους Αρμένιους ακτιβιστές της Ουάσιγκτον, διότι γνωρίζει την αλήθεια…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: