Χωρίς κενά μεταξύ των καθισμάτων αλλά με μάσκες σε αεροπλάνα και αεροδρόμια θα ανοίξει ο ευρωπαϊκός τουρισμός

File Photo: Αεροσκάφη καθηλωμένα στο αεροδρόμιο Ντελγκάδο στη Λισαβώνα. EPA/MÁRIO CRUZ




Οι αεροπορικές εταιρίες δεν θα είναι αναγκασμένες να αφήνουν κενές τις μεσαίες θέσεις των  καθισμάτων στα αεροσκάφη τους αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά η μάσκα θα είναι υποχρεωτική τόσο στα αεροδρόμια όσο και στα αεροσκάφη.

Η οδηγία για τις αεροπορικές μεταφορές εντάσσεται στο ευρύτερο πακέτο των συστάσεων που ανακοινώνει σήμερα η Κομισιόν για την σταδιακή άρση των συνοριακών περιορισμών και την προσεκτική επανέναρξη των ταξιδιών για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη.

Επιπλέον, σύμφωνα με το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι σε γνώση του Reuters, η Κομισιόν ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να λάβουν υπ’ όψιν τις ατομικές ανάγκες επιτρέποντας στους ανθρώπους να επισκεφθούν συγγενείς και αγαπημένους που ζουν σε διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει επίσης την παράταση των περιορισμών επί των μη αναγκαίων ταξιδίων εντός της ζώνης Σένγκεν για 30 ημέρες, μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Οσον αφορά στη χρήση εφαρμογών για την ιχνηλάτηση επαφών λόγω του κορωναϊού, κατά την ίδια πηγή, αυτή θα πρέπει να είναι εθελοντική.

Οι εφαρμογές θα πρέπει επίσης να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και διασυνοριακά στην ΕΕ, ανέφερε το έγγραφο της Κομισιόν, στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Έτσι θα επιστρέψουν οι τουρίστες στην Ελλάδα: Αυτές είναι οι προτάσεις της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: