Χονγκ Κονγκ: Η καραντίνα φεύγει… οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές επανέρχονται

Διαδηλωτές με μάσκες σε εμπορικό κέντρο του Χονγκ Κονγκ, συνεχίζουν τις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες τους που διακόπηκαν βίαια λόγω πανδημίας. EPA/JEROME FAVRE




Φιλοδημοκρατικοί ακτιβιστές οργάνωσαν και πάλι σήμερα κινητοποιήσεις στο Χονγκ Κονγκ, ζητώντας την αυτονομία της περιοχής αυτής αλλά και την παραίτηση της κυβερνήτριας Κάρι Λαμ που πρόσκειται στο Πεκίνο.

Ομάδες κουκουλοφόρων θεάθηκαν σε δρόμους και σε τουλάχιστον οκτώ εμπορικά κέντρα, παίζοντας τη γάτα και το ποντίκι με τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν, πριν διαλυθούν.

Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον τρεις συλλήψεις και επέβαλε πρόστιμα ύψους 260 δολαρίων για μη τήρηση των μέτρων καραντίνας που απαγορεύουν τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των οκτώ προσώπων, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Οι αψιμαχίες συνεχίστηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής στους δρόμους, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση των γκλομπ τους και να ψεκάζουν με σπρέι πιπεριού τους διαδηλωτές στη συνοικία Μονγκ Κοκ.

Σήμερα το Χονγκ Κονγκ τιμούσε τη Γιορτή της Μητέρας και οι ακτιβιστές θέλησαν να επωφεληθούν από αυτήν την ευκαιρία για να επικρίνουν την Κάρι Λαμ. Όταν ξεκίνησε το κίνημα διαμαρτυρίας, πέρσι, η κυβερνήτρια είχε συγκρίνει τον εαυτό της με την απεγνωσμένη μητέρα μιας οικογένειας και τους ακτιβιστές με άτακτα παιδιά.

«Αυτό είναι μόνο το ζέσταμα, το κίνημά μας πρέπει να ξαναρχίσει. Είναι η ένδειξη ότι το κίνημα αναζωογονείται, πρέπει να ξυπνήσουμε», είπε ένας φοιτητής μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Να σημειωθεί ότι από την Παρασκευή έχουν χαλαρώσει κάποιοι από τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στο Χονγκ Κονγκ για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της ασθένειας Covid-19. Έτσι, επιτράπηκε να ξανανοίξουν τα μπαρ, τα γήπεδα, τα κομμωτήρια και οι κινηματογράφοι.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Χονγκ Κονγκ, Κίνα

Φεύγει με ταχύ βήμα ο ιός στην Ιταλία, λένε οι ειδικοί: Λιγότεροι θάνατοι και κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: