Χιλιάδες οι νεκροί στη Λατινική Αμερική: Θα παραμείνει “κλειστός” ο Ισημερινός μέχρι την 15η Ιουνίου

Φοιτητές διαδηλώνουν εν μέσω κορωναϊού εναντίον της κυβέρνησης, στην πρωτεύουσα Κίτο του Ισημερινού. EPA, JOSE JACOME




Η περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ξεπέρασε σήμερα το φράγμα των 15.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού με τη Βραζιλία να είναι η χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα (σχεδόν 8.000 νεκροί), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο βασίζει την καταμέτρησή του σε επίσημες ανακοινώσεις των αρχών.

Σε αυτή την περιοχή του κόσμου, όπου η πανδημία αναμένεται να φθάσει στην κορύφωσή της τις επόμενες ημέρες, είχαν επίσης καταγραφεί 282.000 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό ως τις 05:30 (ώρα Ελλάδας).

Μετά τη Βραζιλία (7.921 θάνατοι, 114.715 κρούσματα), οι χώρες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία είναι το Μεξικό (2.507, 26.025) και ο Ισημερινός (1.569, 31.881).

– Η κατάσταση εξαίρεσης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού παρατάθηκε ως τη 15η Ιουνίου

Η κυβέρνηση του Ισημερινού παρέτεινε ως τη 15η Ιουνίου την κατάσταση εξαίρεσης η οποία της επιτρέπει τον περιορισμό του πληθυσμού και την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς ο απολογισμός έχει φθάσει τους 1.569 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 32.000 κρουσμάτων μόλυνσης, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο πρόεδρος Λενίν Μορένο.

«Με τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρατείνουμε για επιπλέον 30 ημέρες την κατάσταση εξαίρεσης που είχε κηρυχθεί τη 16η Μαΐου», ανέφερε ο αρχηγός του κράτους μέσω Twitter.

Ο Ισημερινός, συγκριτικά μικρή χώρα της περιφέρειας με 17,5 εκατ. κατοίκους, έχει υποστεί το τρίτο βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας, μετά τους δύο γίγαντες της περιοχής, τη Βραζιλία και το Μεξικό. Επίκεντρο της πανδημίας παραμένει η επαρχία Γουάγιας.

Ειδικοί θεωρούν ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι ακόμη βαρύτερος από αυτόν που ανακοινώνεται επίσημα από τις αρχές της χώρας.

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοντεβιδέο, Uruguay – Κίτο, Ecuador

Φόβος και τρόμος στο Περού: «Μπαίνουμε στη χειρότερη φάση» της πανδημίας του κορονοϊού, προειδοποιεί λοιμωξιολόγος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: