Χαζομάρες χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις ο Λούλης: Είναι ευαίσθητος, λέει, σχετικά με αυτά τα θέματα

Η Στέλλα Γκαντώντα, παρουσιάστρια του OPEN, με τον Χρήστο Λούλη. Φωτογραφία via OPEN




Ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης έδωσε τη δική του απάντηση μετά το κύμα αντιδράσεων που προκλήθηκε από το σποτ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με μήνυμα για την αποφυγή συνωστισμού στις πλατείες.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στο κανάλι OPEN, ο Χρήστος Λούλης δήλωσε πως με τίποτα δεν φαντάστηκε πως θα μπορούσε να είναι σεξιστικό το σενάριο του σποτ.

Ο ηθοποιός δήλωσε ότι είναι «ευαίσθητος σχετικά με αυτά τα θέματα» αλλά χαρακτήρισε τις αντιδράσεις «χαζομάρες».

«Θεωρώ χαζομάρα όλη αυτήν την κουβέντα, αλλά από τη στιγμή που το μήνυμα που ήθελε να περάσει το σποτ προκάλεσε άλλες αντιδράσεις από τις επιδιωκόμενες, καλώς κατέβηκε», είπε συγκεκριμένα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΓΓΠΠ ανέφερε σε ανακοίνωσή της σχετικά με το θέμα, ότι «στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του».

Το τηλεοπτικό σποτ με τον Χρήστο Λούλη, αναφορικά με τον συνωστισμό στις πλατείες, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό. Οι αντιδράσεις υπήρξαν κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ο πρωταγωνιστής του σποτ αντιμετωπίζει την «ελαφρόμυαλη» σύντροφό του, που δεν εννοεί να καταλάβει (προφανώς λόγω αφέλειας) ότι ο συνωστισμός προκαλεί προβλήματα κι εγκυμονεί κινδύνους.

Η επιπόλαιη σύντροφος του Λούλη του λέει με αθώο ύφος «γιατί δεν πάμε στην πλατεία που θα έχει κόσμο;» για να της απαντήσει ο σύντροφός της, ότι «μήπως επειδή θα είναι όλοι εκεί (και εσένα δεν σου… κόβει;). «Μα θα είναι όλοι εκεί… μου λέει με τη γλυκιά φωνή που με κάνει ό,τι θέλει» συνεχίζει στο ίδιο ύφος ο άνδρας, την ώρα που η αφελής σύντροφος συνεχίζει να αδυνατεί να καταλάβει.

Και νέο σποτ από ΓΓΠΠ με την Κατερίνα Λέχου για να «Μένουμε Ασφαλείς, Βγαίνουμε Νικητές»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: