Απόλυτη πράξη το σφράγισμα του Έβρου με νέο φράχτη και αποτρεπτικά έργα: Στα “κόκκινα” η Τουρκία…

Ο Στρατός Ξηράς έχει επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην φρούρηση της παρέμβριας περιοχής του Έβρου, τόσο με συνεχείς περιπολίες, όσο και με ενέδρες. Πηγή εικόνας: Hellasjournal




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ. HELLAS JOURNAL

Δημιουργία ακόμη και τσιμεντένιου φράχτη σε ορισμένα σημεία του Έβρου, στο μήκος των τουλάχιστον 40 επιπλέον χιλιομέτρων που θα κατασκευαστούν, προτείνεται από το Επιτελείο προς τις αρμόδιες αρχές οι οποίες έχουν ήδη λάβει τις εντολές από την κυβέρνηση ώστε να σφραγιστεί μια και καλή ο Έβρος.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι προτάσεις που έχουν γίνει έφεραν ως παράδειγμα την ύψωση τσιμεντένιου φράχτη στα Τουρκο- Συριακά σύνορα, ένα έργο που ξεπέρασε σε ύψος τα τρία μέτρα στην επαρχία Κιλίς που βρίσκεται σε σημείο που την περιοχή ελέγχει ο ISIS.

Μπορεί τα αποτρεπτικά έργα που γίνονται σε όλο το μήκος των 212 χλμ να συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από τα στελέχη του Στρατού Ξηράς, ωστόσο η κεντρική απόφαση είναι τα τουλάχιστον 40 χλμ επιπλέον φράχτη- παρόμοιου με αυτόν των 12 χλμ, να γίνουν το ταχύτερο δυνατό.

  • Τα υπάρχοντα έργα θα μείνουν ως έχουν ως ένα επιπλέον αποτρεπτικό ανάχωμα κατά των παρανομιών που απεργάζεται καθημερινά η γείτονα εκμεταλλευόμενη τους μετανάστες που ψάχνουν το πέρασμά τους στην Ευρώπη.

Η πρόταση των στρατιωτικών αρχών βρίσκεται και αυτή στις συζητήσεις που γίνονται. Όμως και τσιμέντο να μην υψωθεί, ο φράχτης είναι ένα απαραίτητο αποτρεπτικό έργο που πρέπει το ταχύτερο δυνατό να προχωρήσει.

Αυτοψίες έχουν γίνει και θα συνεχιστούν ώστε οι μελετητές και οι μηχανικοί που θα υλοποιήσουν το έργο να έχουν πλήρη εικόνα ακόμη και για το πως διαμορφώνεται αναλόγως των καιρικών συνθηκών και των φυσικών φαινομένων η κοίτη του ποταμού ώστε πάντοτε το έργο να βρίσκεται υπό την απαραίτητη προστασία.

Συνεχής φρούρηση από μικτές περιπολίες Στρατού Ξηράς και ΕΛ.ΑΣ που κάνουν αισθητή την παρουσία τους, είναι μια μέθοδος αποτροπής κατά της παράνομης μετανάστευσης στην οποία πολλές φορές βοηθούν και στελέχη της στρατοχωροφυλακής. Πηγή εικόνας: Hellas Journal

Ανώτατοι Αξιωματικοί διευκρίνιζαν μάλιστα ότι ακόμη και λίγα μέτρα στο εσωτερικό της Ελληνικής γης να υψωθεί αυτός ο φράχτης, αυτό δεν σημαίνει πως χάνουμε γη από τον Έβρο. Άλλωστε οι χάρτες του 1923 είναι εκείνοι που παραμένουν έως σήμερα ενεργοί και διευθετούν τυχόν «απορίες» που έχει ο νευρικός ενδιαφερόμενος, η Τουρκία…

Εδώ και ημέρες η ενόχληση και εκνευρισμός της γείτονος που μεταφέρεται τη μια μέρα στο Αιγαίο και την άλλη στην Ελληνοτουρκική μεθοριακή γραμμή του Έβρου είναι εμφανής.

Τουρκικός εκνευρισμός…

Η γείτονα δείχνει ξανά τον εκνευρισμό της με την παρουσία στρατοχωροφυλάκων σε νησίδα του Έβρου, αρκετά νότια στην περιοχή του Μελισσοκομείου. Η συγκεκριμένη νησίδα, είναι Ελληνική, κάτι που θυμήθηκε ξαφνικά ν’ αμφισβητήσει και πάλι η Τουρκία.

Το βέβαιο είναι ότι περισσότερο δείχνει εκνευρισμό επειδή βλέπει τα έργα αποτροπής να συνεχίζονται και επιπλέον τις μελέτες που γίνονται από το προσωπικό για την επέκταση του φράχτη. Από τις αρχές Μαρτίου που ξεκίνησε το ξέσπασμα της ασύμμετρης απειλής του μεταναστευτικού, βρισκόμαστε πλέον στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου και η Άγκυρα δείχνει με πολλαπλούς τρόπους ότι παραμένει ενοχλημένη ιδιαιτέρως με το Ελληνικό αυστηρό αποτρεπτικό μήνυμα.

  • Μετά την ουσιώδη αποτροπή στις Καστανιές του Έβρου, μετά τα έργα αλλά και τη συνέχιση ενισχυμένων περιπολιών σε όλο το μήκος του ποταμού, ακολούθησε σειρά ενεργειών από την ανατολική πλευρά του ποταμού. Πυροβολισμοί με δεκάδες σφαίρες και το άδειασμα πολλών γεμιστήρων, στον αέρα προς την Ελληνική πλευρά.

Στην αρχή θεωρήθηκαν μεμονωμένα περιστατικά ενώ πάντα υπήρχε και η σκέψη της κεντρικής εντολής ώστε να γίνεται ένα τεστ αντανακλαστικών του Ελληνικού Στρατού Ξηράς, της Συνοριοφυλακής της ΕΛ.ΑΣ και της Frontex.

Ωστόσο μετά και τις τελευταίες ενέργειες με την έντονη Τουρκική παρουσία στο νότιο Έβρο, εντός της παρέμβριας περιοχής, φαίνεται πως η προσπάθεια της γείτονος να διατηρήσει την ένταση συνεχίζεται και μάλιστα μ’ έναν τρόπο από «ξεθυμασμένη κολώνια»…

ΟΛΑ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΔΩ

Από το Μυρτώο ως το Λιβυκό: Άσκηση με φρεγάτες και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: