Από το Μυρτώο ως το Λιβυκό: Άσκηση με φρεγάτες και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικό [gallery]

Πολλές κυβερνήσεις γύρισαν την πλάτη στο Πολεμικό Ναυτικό και ρίσκαραν την μακραίωνη παράδοση της χώρας να πρωτοστατεί στις θάλασσες. Τώρα η ανάγκη για νέο πλοίο είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε.Πηγή φωτογραφίας ΓΕΝ




Ρεπορτάζ Hellas Journal

Τουλάχιστον μια Μοίρα φρεγατών, υποβρύχια, Ταχέα σκάφη αλλά και Αμερικανικό αεροσκάφος P-8, ναυτικής συνεργασίας ασκήθηκαν από το Μυρτώο πέλαγος μέχρι και τα νότια της Κρήτης.

Η τελευταία επιλογή, γεωγραφικά, για Πολεμικό ναυτικό αλλά και τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας, έχουν ιδιαίτερη σημειολογική άξια, κυρίως λόγω των διαρκών προκλήσεων της γείτονος, σ ότι αφορά τις θαλάσσιες ζώνες που περιλαμβάνονται στο παράνομο Τούρκο- Λιβυκό μνημόνιο.

  • Η άσκηση αυτή, σύμφωνα με το Επιτελείο, είναι από τις ετήσιες που υπάρχουν στον προγραμματισμό και δεν είναι μέρος της “Καταιγίδας”, ούτε αποτελεί τμήμα της διακλαδικής άσκησης. 

Κατά την εκτέλεση των αντικειμένων, τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε τεχνικές που πρέπει να γνωρίζουν και να επαναλαμβάνουν στο πλαίσιο της απαραίτητης τυποποίησης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο αριθμός των εμπλεκομένων μονάδων επιφάνεια δεν ήταν μικρός, ενώ η άσκηση έρχεται την στιγμή που το Πολεμικό ναυτικό διατηρεί μεγάλο αριθμό δυνάμεων στ’ ανατολικά σύνορα μας λόγω της μόνιμης ασύμμετρης απειλής του μεταναστευτικού από την Τουρκία.

 

 

Καταταγείτε στις Ειδικές Δυνάμεις: Το βίντεο-πρόσκληση του ΓΕΕΘΑ για σκληρή εκπαίδευση & δράση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: