Απύθμενος Ακσόι: Βαφτίζει την παρενόχληση ΥΕΘΑ «πτήση ρουτίνας» και ζητάει να μην τα δραματοποιούμε

File Photo: O Εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμι Ακσόι. Photo via Youtube




Ούτε ένα ούτε δυο, αλλά δέκα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι, μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών σε υπερπτήσεις, την ώρα που το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσιοποιούσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία “δεν τίθεται θέμα παρενόχλησης” έναντι του ελικοπτέρου που μετέφερε χθες τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι ωστόσο, συνεχίζοντας την εκστρατεία προκλητικότητας, κατηγόρησε την Ελλάδα για «κλιμάκωση της έντασης» και «δραματοποίηση» πτήσεων ρουτίνας, όταν ρωτήθηκε για την παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από τουρκικά μαχητικά.

«Τα μαχητικά μας αεροσκάφη εκτέλεσαν αποστολή αναγνώρισης, στο πλαίσιο της συνήθους δράσης τους στο Αιγαίο και δεν τίθεται θέμα παρενόχλησης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό Άμυνας (σ.σ. της Ελλάδας)» δήλωσε ο Ακσόι, και συμπλήρωσε με την εκπληκτική παρότρυνση:

«Δεν ωφελεί την εν λόγω χώρα να κλιμακώνει την ένταση, δραματοποιώντας πτήσεις ρουτίνας. Αντ’ αυτού, τα θέματα αυτά πρέπει να τεθούν στο πλαίσιο της διαδικασίας των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που ξεκίνησαν οι δύο χώρες».

Και οι υπερπτήσεις συνεχίζονται

Σήμερα 14:57, δυο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες στα 27.000 πόδια και στις  14:58, δεύτερο ζευγάρι τουρκικών  F-16, πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το νοτιοανατολικό άκρο της Χίου, σε ύψος 24.000 πόδια.

 

HJ

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την τουρκική παρενόχληση του ελικοπτέρου του υπουργού Άμυνας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: