Ανδρουλάκης σε Μπορέλ: Nα ενισχυθεί η “Επιχείρηση Ειρήνη” στον αντίποδα ψευδο-μνημόνιου Τουρκίας-Λιβής

File Photo: Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, STR
Πρέπει να ενισχυθεί η “Επιχείρηση Ειρήνη” είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Ζοζέπ Μπορέλ.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον ύπατο εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ, συμμετείχε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Ανδρουλάκης, ως αντιπρόεδρος της επιτροπής, συζήτησε με τον κ. Μπορέλ για την “Επιχείρηση Ειρήνη”, η οποία έχει στόχο “να παρεμποδίσει την αποστολή όπλων στη Λιβύη δια θαλάσσης και επιχειρεί νοτιοδυτικά της Κρήτης”.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε στον κ. Μπορέλ ότι δύο μήνες μετά την υιοθέτηση της απόφασης από το Συμβούλιο, η επιχείρηση διαθέτει μία γαλλική φρεγάτα και δύο αεροπλάνα από την Πολωνία και το Λουξεμβούργο και ρώτησε εάν αν αναμένεται να ενισχυθεί και αν “η στρατιωτική αυτή αποστολή θα μπορεί να αποτρέψει προκλητικές ενέργειες που πηγάζουν από το παράνομο τουρκο-λιβυκό Μνημόνιο Συνεργασίας”.

Ο κ. Μπορέλ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, “παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα στην οργάνωση και στη χρηματοδότηση της επιχείρησης που προκάλεσαν καθυστερήσεις”. Επίσης, ανέφερε ότι “υπήρχαν προβλήματα στον ορισμό του διοικητή, ο οποίος ανέλαβε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται και ότι ο κ. Μπορέλ “αναγνώρισε την έλλειψη στα μέσα που ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης στην ερώτησή του και τα προβλήματα που μπορεί να θέτει η έλλειψη αυτή στην αποστολή, παραδεχόμενος ότι δεν είναι πολλά”.

Τέλος, ο κ. Μπορέλ προσέθεσε ότι “αναμένεται άμεσα η ενίσχυση με δύο πολεμικά πλοία, από Ελλάδα και Ιταλία, καθώς και επιπλέον αεροπλάνα για την εναέρια παρακολούθηση, σημειώνοντας ότι “κύριος στόχος της Επιχείρησης Ειρήνης είναι η επιτυχημένη επιβολή του εμπάργκο όπλων που έχει αποφασιστεί από τον ΟΗΕ καθώς και η επίτευξη εκεχειρίας”.Χρ.Μπικ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ του Χρυσόστομου Μπίκατζικ
Αθήνα, Ελλάδα

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή για τον Παπαγγελόπουλο: Aποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal