Αλλάζουν όλα και στην Ισπανία: «Θα δούμε αγώνες από την τηλεόραση» δήλωσε ο πρωθυπουργός

Παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν γκολ εναντίον της Αθλέτικο. EPA, Rodrigo Jimenez




Ιδιαίτερη αναφορά στον αθλητισμό, στην επιστροφή των επαγγελματιών αθλητών στις προπονήσεις, αλλά και στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων μετά τη διακοπή λόγω του κορονοϊού, έκανε στη σημερινή του εμφάνιση ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

Αναφερόμενος στο restart του ποδοσφαίρου είπε: «Είμαι περισσότερο οπαδός του μπάσκετ απ΄ ότι του ποδοσφαίρου, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει σύντομα, θα αποφασίσουν γι΄ αυτό οι ομοσπονδίες και οι λίγκες.

Ξεκινήσαμε με το να επιτρέψουμε τις ατομικές προπονήσεις στα ομαδικά σπορ, ελπίζουμε σύντομα να γίνουν και τα υπόλοιπα, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα δούμε αγώνες από την τηλεόραση και όχι μέσα από τα στάδια.

Πολύ το φοβάμαι αυτό. Μπορούν να διεξαχθούν ατομικές προπονήσεις και τα βασικά επαγγελματικά πρωταθλήματα να συνεχιστούν», ανακοίνωσε ο Σάντσες ως ένα από τα μέτρα της αποκλιμάκωσης μετά το συμβούλιο των υπουργών στις 28 Απριλίου, αναφερόμενος στην φάση μηδέν που ξεκινά στις 4 Μαΐου.

Αυτή θα είναι η ημερομηνία στην οποία οι αθλητές θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο γήπεδο, σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρωτόκολλα και κάτω από τις οδηγίες της LaLiga. Υπάρχουν ομάδας, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η οπολια έχει ήδη ανακοινώσει την ημερομηνία επιστροφής στη δράση.

Οι παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν και οι υπάλληλοι που εργάζονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχουν δώσει ραντεβού για τις 11 Μαΐου. Τις προηγούμενες ημέρες και κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται οι παίκτες των ομάδων της LaLiga θα περάσουν από τα τεστ που θα υποβληθούν, για να εντοπιστούν τυχόν κρούσματα πριν την επιστροφή (πιθανότατα) στις κανονικές προπονήσεις.

ΘΕΜΗΣ ΤΟΓΙΑΣ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Παρακολουθούμε, Μανωλά, Παπασταθόπουλο», λέει ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: