Άλλα αντ’ άλλων ο Τραμπ: Γιατί να εξαρτόμαστε από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, για τα F-35;

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με την αγαπημένη του δημοσιογράφο του FOX, Μαρία Μαρτιρόμο, στην οποία δίνει συχνά συνεντεύξεις. Φωτογραφία FOX Business




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business και στην αγαπημένη του δημοσιογράφο, Μαρία Μαρτιρόμο, στην οποία παραχωρεί συχνά συνεντεύξεις, και ανάμεσα στα πολλά που είπε, θυμήθηκε και τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, την υπερηφάνεια της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.

Έτσι βρήκε την ευκαιρία για να εκφράσει την επιθυμία του να μεταφερθεί η αλυσίδα παραγωγής των F-35 εξολοκλήρου στις Ηνωμένες Πολιτείες για να μην εκβιάζονται από χώρες που συμμετέχουν στην παραγωγή.

Ο κ. Τραμπ χρησιμοποίησε ως “κακό παράδειγμα” την Τουρκία για να στηρίξει το επιχείρημα του ότι η Αμερική δεν πρέπει να στηρίζει την εφοδιαστική της αλυσίδα σε τρίτες χώρες, σε στρατηγικής σημασίας θέματα και τομείς.

Είπε συγκεκριμένα: 

«Τα φτιάχνουμε στην Τουρκία. Τα φτιάχνουμε εδώ και τα φτιάχνουμε εκεί. Επειδή ο πρόεδρος Ομπάμα και άλλοι, δεν κατηγορώ μόνο αυτόν, πίστευαν ότι αυτό ήταν κάτι το υπέροχο. Το πρόβλημα είναι ότι εάν έχουμε πρόβλημα με τη χώρα, δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε το αεροσκάφος. Παίρνουμε εξαρτήματα από όλο τον κόσμο. Είναι τρελό. Πρέπει να τα φτιάχνουμε όλα στις ΗΠΑ», τόνισε ο κ. Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε λέγοντας τα εξής: 

«Τι συμβαίνει λοιπόν; Έχουμε καλή σχέση με τον πρόεδρο Ερντογάν. Τι θα συμβεί αν δεν… με εμένα (έχει καλή σχέση). Τι θα συμβεί εάν δεν έχουμε; Πρόκειται να πουν ότι δεν θα σας δώσουμε αυτό, οπότε πρέπει τώρα να προετοιμαστούμε», σημείωσε ο κ. Τραμπ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νιώθει πολύ πιεσμένος λόγω της πανδημίας του κορωναϊού.

Σημειώνουμε ότι με απόφαση του Λευκού Οίκου η Τουρκία αποπέμφθηκε από το πρόγραμμα κατασκευής των F-35, ως τιμωρία για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400.

Επίσης η Αμερική δεν παρέδωσε στην Τουρκία τα μαχητικά που αγόρασε από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Ως γνωστό, ο κ. Τραμπ διασώζει την Τουρκία, καθώς εκκρεμεί η απόφαση για σκληρές κυρώσεις στη βάση του Νόμου CAATSA για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων, όπως είναι η Ρωσία, το Ιράν και άλλες χώρες. Στην κατασκευάστρια εταιρεία των S-400 έχουν επιβληθεί κυρώσεις στο πλαίσιο του νόμου CAATSA.

ΟΛΑ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΔΩ

Η εργαλειοποίηση της τουρκικής Π.Α. για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και την αμφισβήτηση του Ελληνικού ουρανού στο Αιγαίο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: