Ακροδεξιοί στη Γερμανία βλέπουν …”συνωμοσίες”: Διαδηλώνουν εναντίον των μέτρων για αποτροπή εξάπλωσης του κορωναϊού

File Photo: Σερβιτόρος στο εστιατόριο ’Pepe Nero’ φορώντας μάσκα σερβίρει μπύρα σε πελάτη. Το στιγμιότυπο είναι από το Βερολίνο. EPA, CLEMENS BILAN




Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να πάρουν μέρος σήμερα σε διαδηλώσεις εναντίον των περιοριστικών μέτρων με σκοπό να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού στη Γερμανία, κινητοποίηση η οποία όπως και προηγούμενες αναμένεται να χαρακτηριστεί από την προβολή θεωριών συνωμοσίας και συνθήματα της άκρας δεξιάς.

Οι οργανωτές ανακοίνωσαν πως προβλέπουν τη συμμετοχή περίπου 5.000 ανθρώπων στη Στουτγκάρδη (δυτικά). Πολέμιοι του lockdown που έχουν επιβάλλει η ομοσπονδιακή και οι τοπικές κυβερνήσεις αναμένεται επίσης να βγουν στους δρόμους στο Μόναχο, στο Βερολίνο, στο Ντόρτμουντ και σε άλλες πόλεις.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο χιλιάδες άνθρωποι πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις εναντίον των περιοριστικών μέτρων, συχνά αψηφώντας τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και υγιεινής.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες φιγουράρισαν οπαδοί θεωριών συνωμοσίας, μέλη του λεγόμενου αντιεμβολιαστικού κινήματος και ακροδεξιοί. Σε μία από τις κινητοποιήσεις, δημοσιογράφοι έγιναν στόχος επίθεσης.

Η γερμανική αστυνομία έχει ήδη κάνει σαφές ότι θα αναπτύξει δυνάμεις στις σημερινές διαδηλώσεις και προβλέπει την εφαρμογή αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

Πληροφορίες από dpa μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Germany

Πάνω από 304.000 οι θάνατοι από τον κορωναϊό σε όλον τον κόσμο: 4,5 εκατ. κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: