Αυτή η εικόνα θα μας στοιχειώνει για πάντα: Με υποχρέωσαν σε έναν αιώνιο θάνατο, κραυγάζει η μητέρα της Ελένης

Η μητέρα της δολοφονημένης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, ξεσπά σε κραυγές στο άκουσμα συνθημάτων για την κόρη της από αλληλέγγυους και μέλη φεμινιστικών οργανώσεων κατά την διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση της δολοφονίας και βιασμού της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




“Η Ελένη δεν γυρνάει όποια κι αν ήταν η ποινή. Αποδόθηκε η Δικαιοσύνη που έπρεπε, με την ανώτερη των ποινών”, ξεσπά η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

Η ίδια, μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” ζήτησε τα ισόβια “να είναι πραγματικά ισόβια”. “Όσο ζουν να παραμείνουν στη φυλακή” είπε χαρακτηριστικά.

“Η τιμωρία αυτή δεν είναι αμείλικτη. Σε 8 χρόνια μπορεί να παίρνουν άδεια να πάνε στο νησί τους. Εμένα όμως με υποχρέωσαν σε έναν αιώνιο θάνατο. Έκαναν το σπίτι μου φυλακή και το δωμάτιο κελί μου” τόνισε η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας.

Για τη διαδικασία της δίκης η ίδια δήλωσε ικανοποιημένη, ενώ υποστήριξε την Εισαγγελέα λέγοντας ότι: “Απέδειξε ότι είναι εισαγγελέας με μεγάλα γράμματα και δεν μπορεί να την κακολογούν. Έχει τεράστια μόρφωση και ανάστημα”.

Η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης ξέσπασε στη συνέχεια για τους δράστες αλλά και τους γονείς τους, ενώ ο θείος της τόνισε ότι εάν υπήρχε μια μικρή μεταμέλεια από πλευράς των δραστών και των οικείων τους, θα ήταν διαφορετική και η δική τους στάση.

Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη επέβαλε το ΜΟΔ στους δύο κατηγορούμενους

Ισόβια και 15 έτη κάθειρξης στον καθένα ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στους δύο κατηγορούμενους για την φρικτή δολοφονία μετά από βιασμό της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Το δικαστήριο ομόφωνα έκανε δεκτή την εισαγγελική εισήγηση επί των ποινών , με την πρόεδρο να ανακοινώνει την ποινή που άκουσαν έχοντας σκυμμένο το κεφάλι και εντελώς αμίλητοι οι δύο κατηγορούμενοι.

Με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα προκαλώντας την έκρηξη της προέδρου που ζήτησε από όλους να σεβαστούν την διαδικασία «εδώ είναι δικαστήριο, είναι δίκη» είπε αυστηρά.

Την ίδια ώρα, το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το Εφετείο, απλοί πολίτες, άλλα και μέλη γυναικείων οργανώσεων υποδέχονται την απόφαση με ενθουσιασμό και συνθήματα.

«Συγκλονιστική υπόθεση, είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας.

Λίγο νωρίτερα, μέσα στο δικαστήριο, η Κυριακή Τοπαλούδη ξέσπασε κατά του 23χρονου Ροδίτη κατηγορούμενου, όταν άκουσε το συνήγορό του να ζητά το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

«Δεν γυρνάει πίσω το παιδί μου, ποιο ελαφρυντικό; Το κοπρόσκυλο, βίασε και σκότωσε το παιδί μου» ανέφερε η μάνα της Ελένης.

Φωτογραφίες της βαριά χτυπημένης κόρης του έδειξε στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, αντιδρώντας στο αίτημα των συνηγόρων για ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους. «Ποια καλή συμπεριφορά; (δείχνει φωτογραφίες Ελένης) Αυτή είναι η καλή συμπεριφορά;» είπε.

«Αλήθειες δεν άκουσα. Η ηθική διαστροφή του χαρακτήρα που έχουν επιδείξει, αλλά και τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν. Δεν είπαν την αλήθεια, ήταν από την αρχή συνεννοημένοι μέχρι το τέλος, εμπαίζοντας το δικαστήριο και προσβάλλοντας τη μνήμη της Ελένης. Η συγγνώμη που ακούστηκε δεν είναι ειλικρινής» είπε κατά την αγόρευσή της η Εισαγγελέας.

Το δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών στους κατηγορούμενους και τους επέβαλλε την ανώτατη των ποινών, ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και 15 χρόνια για τον ομαδικό της βιασμό.

Διερεύνηση ενδεχόμενων ευθυνών ενός ψυχιάτρου και προσώπων από την οικογένεια του Ροδίτη

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα διαβιβάσει την δικογραφία στην αρμόδια εισαγγελία, με την εντολή να διερευνηθεί ο ρόλος ιδιώτη ψυχιάτρου που φέρεται να άλλαξε την συνταγογράφηση των φαρμάκων του 23χρονου με την προσθήκη συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος, αλλά και ο ρόλος προσώπων του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του στην επίμαχη συνταγογράφηση.

Το δικαστήριο με την απόφασή του αυτή, έκανε δεκτή εν μέρει την πρόταση της εισαγγελέως, που είχε ζητήσει να ελεγχθεί ο συγκεκριμένος γιατρός και ο πατέρας του κατηγορούμενου, θεωρώντας, όπως ανέφερε στην αγόρευσή της, ότι επιχείρησαν να αποδώσουν στον 23χρονο, ακαταλόγιστο ή μειωμένο καταλογισμό.

Δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο η εισαγγελική πρόταση κατά το σκέλος που αφορούσε την έρευνα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πατέρα και της γιαγιάς του 23χρονου, αλλά και της αδελφής του – αλβανικής καταγωγής – έτερου καταδικασθέντος για τη δολοφονία.

Σε βάρος των δύο μελών της οικογένειας του ροδίτη κατάδικου, αλλά και σε βάρος άλλων δύο μαρτύρων της υπόθεσης προτίθεται να στραφεί η Πολιτική Αγωγή, σύμφωνα με τον συνήγορο Αλέξη Κούγια, ο οποίος προανήγγειλε με δήλωσή του, ότι θα καταθέσει μήνυση για ψευδή κατάθεση κατά των προσώπων αυτών. Δήλωσε επίσης, ότι θα μηνύσει και δύο ψυχιάτρους για ψευδή βεβαίωση σχετικά με γνωματεύσεις τους για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1ΕΡΤ

Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης Κατερίνας: Ποια ελαφρυντικά; Το παιδί μου δε γυρίζει πίσω, φώναξε…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: