Αυτά, λοιπόν, είναι τα νέα: Το σχέδιο Μέρκελ-Μακρόν, πάνω απ’ όλα, είναι ένα επεισόδιο μιας διαμάχης μεταξύ των Γερμανών!

FILE PHOTO: Η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ λαμβάνει μέρος σε συνεχείς συσκέψεις για τον κοροναϊό. EPA, HAYOUNG JEON / POOL




Ο ιστορικός Édouard Husson, καθηγητής πανεπιστημίων, με άρθρο του στην εφημερίδα, Le Figaro πέραν των άλλων, καλεί να μην «χαιρόμαστε τόσο γρήγορα» με την κοινή πρωτοβουλία Βερολίνου και Παρισιού.

Και αυτό καθώς, κατά τη γνώμη του, «η Γερμανία αρχίζει να διχάζεται βαθιά μεταξύ δύο προσεγγίσεων, ως προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και την επικουρικότητα». Κατά την άποψή του, σε όλους εκείνους που θα ήθελαν, κάτω από την κρίση του κορωνοϊού, να ωθήσουν την ομοσπονδία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιτίθενται εκείνοι, που υπενθυμίζουν, το τι θεμελιώνει την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία, εκείνοι, για τους οποίους η ανεξαρτησία της Bundsbank υπερέχει έναντι της κυβέρνησης και, κατά μείζονα λόγο, έναντι των διοικητικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να διατηρηθεί το κράτος δικαίου.

Υποστηρίζει, ότι η Γερμανία βυθίζεται σε μια εσωτερική νομική σύγκρουση, που θα έχει διεθνείς επιπτώσεις και θεωρεί, ότι βρίσκονται στο τραπέζι όλα τα συστατικά μιας τρομερής ευρωπαϊκής θεσμικής ανάφλεξης, η οποία θα λάβει τη μορφή μιας γερμανικής διαφοράς,  που θα εξαχθεί σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρει, αυτό που μας απειλεί σήμερα, δεν είναι ένας ενδο-ευρωπαϊκός πόλεμος, αλλά η διακύβευση εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, ανάλογα με την επιτυχία ή την αποτυχία των επιλεγμένων πολιτικών υποστήριξης. «Δεν μπορούμε, παρά να συμβουλεύσουμε τον Emmanuel Macron μην βάλει όλα τα αυγά του σε ένα καλάθι.

Σε μια εποχή, που η Γερμανία ξεκινά εσωτερικές συζητήσεις, δεκαπέντε μήνες πριν από τις νέες εκλογές του Bundestag, σχετικά με το βαθμό συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα. Θα ήταν καλό να υπάρχει ένα σχέδιο Β, που δεν θα εξαρτάται από τη γερμανική υποστήριξη για τις πολιτικές της επανεκκίνησης της δραστηριότητας.  αναζωογόνηση της δραστηριότητας.», υποστηρίζει ο Γάλλος ιστορικός.

ΠΗΓΗ: Le plan Merkel-Macron: avant tout un épisode dans une querelle entre Allemands

Να υποστηρίξει το πρόγραμμα ανάκαμψης της ΕΕ καλεί την Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών η Μέρκελ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: