9.415 θάνατοι στο Μεξικό λόγω του κορωναϊού: 84.627 κρούσματα μόλυνσης συνολικά, 371 νεκροί χθες

FILE PHOTO: Επιβάτες του μετρό στην Πόλη του Μεξικού εξετάζονται από νοσοκόμο πριν επιβιβαστούν στα τρένα. EPA, JOSE PAZOS




Οι υγειονομικές αρχές του Μεξικού ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή ότι τις τελευταίες 24 ώρες κατέγραψαν 371 νέους θανάτους που οφείλονταν στην COVID-19 και 3.227 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να διαμορφώνεται έτσι σε 9.415 νεκρούς επί συνόλου 84.627 μολύνσεων.

Αξιωματούχοι υπογραμμίζουν ωστόσο, επικαλούμενοι κυβερνητικό επιδημιολογικό μοντέλο, ότι στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στο Μεξικό είναι δεκάδες χιλιάδες περισσότεροι από όσους καταγράφονται στον επίσημο απολογισμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

  • 12 μετανάστες διαγνώστηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό σε κέντρο υποδοχής στη Χουάρες

Δώδεκα μετανάστες που υποβλήθηκαν σε τεστ επαληθεύτηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 σε κυβερνητικό κέντρο υποδοχής στη Σιουδάδ Χουάρες, μεξικανική πόλη πάνω στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας.

Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό τέθηκαν σε απομόνωση για να προληφθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού στο κέντρο Λεόνα Βικάριο, το οποίο έχει υποδεχθεί συνολικά 337 μετανάστες, διευκρίνισε το υπουργείο.

Οι φορείς του ιού που προκαλεί τη δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια COVID-19 «δέχονται ιατρικές φροντίδες» και «παραμένουν σε χώρο απομόνωσης όπου η πορεία τους θα παρακολουθείται», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Άλλοι δεκατέσσερις μετανάστες και μετανάστριες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, ανάμεσά τους έγκυες και άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις, μεταφέρθηκαν σε άλλο κέντρο υποδοχής, ανέφερε η μεξικανική κυβέρνηση.

Στη Χουάρες, βιομηχανική πόλη απέναντι στο Ελ Πάσο του Τέξας, έχουν καταλήξει χιλιάδες μετανάστες εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επαναπροωθεί αιτούντες άσυλο στις ΗΠΑ στο Μεξικό, όπου υποχρεούνται να περιμένουν την έκβαση των υποθέσεών τους που εκδικάζονται σε ειδικά δικαστήρια αρμόδια για μεταναστευτικές υποθέσεις. Συχνά περνούν ακόμη και χρόνια προτού να λάβουν απάντηση οι αιτούντες άσυλο.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Mexico – Σιουδάδ Χουάρες, Mexico

Η Βραζιλία ξεπέρασε την Ισπανία, κατατάσσεται πέμπτη παγκοσμίως σε αριθμό θυμάτων: 27.878 θάνατοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: