88.754 νεκροί στις ΗΠΑ: Άλλοι 1.237 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας σε 24 ώρες, ανακοίνωσε το Τζονς Χόπκινς

Πολίτες της Νέας Υόρκης πίνουν το ποτό τους έξω από το μπάρ Rancho Tequileria στη Νέα Υόρκη, η οποία παραμένει το επίκεντρο της πανδημίας στην Αμερική. EPA, Peter Foley




Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.237 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 να ανέρχεται πλέον σε 88.754, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η χώρα η οποία θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας στον πλανήτη έχει εξάλλου καταγράψει πλέον συνολικά 1.467.796 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα αυτής της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, που ανανεώνονται συνεχώς.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε χθες Παρασκευή σχέδιο νόμου που προβλέπει δαπάνες ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από πλευράς του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ για να αντιμετωπιστεί ο πολύ βαρύς απολογισμός των απωλειών ανθρώπων και των ζημιών για την οικονομία εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 87.500 ανθρώπους και έχει προκαλέσει παράλυση στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Το σχέδιο νόμου, το οποίο καταρτίστηκε από την πρόεδρο του σώματος Νάνσι Πελόσι και άλλα εξέχοντα στελέχη των Δημοκρατικών, υπερψηφίστηκε με τις ψήφους κυρίως των αιρετών του κόμματος της αντιπολίτευσης στην Βουλή (208-199).

Οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι ελέγχουν τη Γερουσία, έχουν πάντως καταστήσει σαφές ήδη ότι θεωρούν το σχέδιο νόμου αυτό «θνησιγενές» κι υπόσχονται ότι θα μπει στο συρτάρι με την άφιξή του στο σώμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΔΩ

Πληροφορίες από AFP-REUTERS μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Ο Μάικ Πομπέο ήταν αυτός που απαίτησε από τον Τραμπ να διώξει τον Γενικό Επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: