290 θάνατοι στο Μεξικό: Νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων μόλυνσης (2.437) από τον κορωναϊό σε 24 ώρες

Υπάλληλοι σε εργαστήριο φερέτρων δουλεύουν μέρα και νύκτα καθώς οι νεκροί στο Μεξικό πολλαπλασιάζονται. EPA, Jorge Nunez




Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 290 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 2.437 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Με αυτόν τον τελευταίο αριθμό σπάει το θλιβερό ρεκόρ που είχε σημειωθεί μία ημέρα νωρίτερα, όταν η μεξικανική κυβέρνηση γνωστοποιούσε πως τα κρούσματα μόλυνσης ανήλθαν σε 2.409.

Με βάση τα νέα δεδομένα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα αυτή διαμορφώνεται σε 4.767 νεκρούς επί συνόλου 45.032 κρουσμάτων μόλυνσης.

Ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός θανάτων μέχρι σήμερα στο Μεξικό (353) καταγράφηκε την Τρίτη.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Παναμά ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι αποφάσισε να παρατείνει για άλλον έναν μήνα, ως την 22η Ιουνίου, την απαγόρευση των διεθνών πτήσεων, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η υπηρεσία περιορίστηκε να αναφέρει σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ότι η διακοπή των διεθνών πτήσεων οφείλεται σε λόγους «δημόσιας υγείας».

Ως χθες Παρασκευή περί τις 18:00 (ώρα Ελλάδας), στον Παναμά καταγράφονταν 260 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 9.118 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Mexico

Ανοίγουν τα ιταλικά αεροδρόμια: Τα ταξίδια προς και από το εξωτερικό θα επιτρέπονται από την 3η Ιουνίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: