26 φωτιές την Κυριακή στην Κύπρο σε 12 ώρες: Σε ποιες περιοχές κινδύνευσαν κατοικίες

Κινδύνεψαν κατοικίες και άλλα υποστατικά από πυρκαγιά μεταξύ Λακατάμιας και Τσερίου. ΚΥΠΕ




Σε 26 συνολικά πυρκαγιές ανταποκρίθηκε από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της από τις 26 πυρκαγιές οι 16 ήταν πυρκαγιές υπαίθρου.

Στην περιοχή μεταξύ Λακατάμιας και Τσερίου κινδύνευσαν κατοικίες, άλλα υποστατικά και πρατήριο πετρελαιοειδών.

Συγκεκριμένα η ώρα 14.02 η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση, αριθμό ελαιόδεντρων, σπαρτά, αποκαλάμες και μπάλες σανού σε περιοχή μεταξύ Λακατάμιας και Τσερίου κοντά στην Λαπάτσα.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Λευκωσίας με συνολικά επτά στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και 2 φορητές πυροσβεστικές μονάδες του Ταμείου Θήρας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.30. Κατέκαψε συνολική έκταση περίπου 10 εκταρίων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την πυρκαγιά κινδύνευσαν κατοικίες, άλλα υποστατικά και πρατήριο πετρελαιοειδών τα οποία προστατεύτηκαν από τις ομάδες πυρόσβεσης.

Σε 3 περιπτώσεις η πυρκαγιά περιορίστηκε σε αυλές κατοικιών. Δύο πρόχειρα υποστατικά, το ένα χρησιμοποιείτο ως ξυλουργείο και το άλλο ως αποθηκευτικός χώρος παλιών ηλεκτρικών συσκευών, έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Επιπρόσθετα εκτεταμένες ζημιές έπαθαν 2 ακινητοποιημένα οχήματα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγιναν ρίψεις από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε επίσης σήμερα σε κλήσεις για 14 ειδικές εξυπηρετήσεις και σε μια ψευδή κλήση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η ώρα 07.42 ανταποκρίθηκε για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε υποστατικό κατασκευασμένο με ξύλινο σκελετό και τσίγκους διαστάσεων 5 Χ 4 μέτρα στην οδό Γρίβα Διγενή στους Εργάτες.

Ανταποκρίθηκαν συγκεκριμένα μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 08.23. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ξηρά χόρτα και επεκτάθηκε στο ξύλινο υποστατικό με ζημιές τόσο στο ίδιο το υποστατικό όσο και στον εξοπλισμό του. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 10.38 η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα, σπαρτά, ακακίες και μπάλες σανού έκτασης περίπου 3 εκτάρια στο δρόμο Λιοπετρίου προς Αυγόρου .

Από την πυρκαγιά επηρεάστηκε και ένα πρόχειρο εγκαταλειμμένο υποστατικό. Έπειτα από παρέμβαση της πυροσβεστικής απετράπη η επέκταση της πυρκαγιάς σε κατοικίες που βρίσκονταν στην περιοχή. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου και Υπαίθρου Ξυλοφάγου με 3 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 12.15. Επίσης για την κατάσβεσή της εργάστηκε και μια φορητή πυροσβεστική μονάδα του Τμήματος Δασών και 10 γεωργικοί ελκυστήρες. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 13.10 η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, ελαιόδεντρα, μπάλες σανού, λάστιχα άρδευσης σε συνολική έκταση περίπου 5 εκταριών στο Δασάκι της Άχνας.

Κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς επηρεάστηκαν 2 πρόχειρα ξύλινα παραπήγματα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικούς Σταθμούς Αμμοχώστου και Λάρνακας με τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.55. Επιπρόσθετα για την κατάσβεση της εργάστηκαν τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα των Βρετανικών Βάσεων και έγινε αριθμός ρίψεων νερού από ελικόπτερο της Αστυνομίας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 13.43 η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στην Ξυλοφάγου, περιοχή Πανάγιας – Πύργος. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Αμμοχώστου και υπαίθρου Ξυλοφάγου με 5 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν επίσης πέντε πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών καθώς επίσης και μέλη της Πολιτικής Άμυνας με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, δυο των Βρετανικών Βάσεων και τρεις εκσκαφείς. Συνέδραμαν επίσης τα δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και ελικόπτερο της Αστυνομίας. Η πυρκαγιά είναι διαχειρίσιμη. Κατέκαψε συνολική έκταση περίπου 1 τ.χ.. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 16.45 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά Νοτιοανατολικά του Δήμου Ύψωνα στη Λεμεσό. Επιχειρούν 3 στελεχωμένα οχήματα των Σταθμών Λεμεσού και 2 των Βρετανικών Βάσεων. Η πυρκαγιά είναι στο χώρο επιχειρησιακής ευθύνης των Βρετανικών Βάσεων. Καίγονται ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Εξάλλου η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε περιπτώσεις που αφορούσαν πτώσεις δέντρων, καλωδίων και πασσάλου της ΑΗΚ, ταμπέλας και φωτοβολταϊκών καθώς και μετακίνησης μεταλλικής στέγης λόγω των σφοδρών ανέμων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

 

Σε πύρινο κλοιό η επαρχία Αμμοχώστου: Διαδοχικά μέτωπα όλη την ημέρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: