246 νεκροί στη Σαουδική Αραβία: Ξεπέρασαν τα 39.000 τα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωναϊό

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν στη τηλεδιάσκεψη των G20. EPA, BANDAR ALJALOUD




Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Σαουδική Αραβία αυξήθηκε κατά 1.902 σε ένα 24ωρο και έχει πλέον φθάσει τα 39.048 συνολικά, μετέδωσε χθες Κυριακή το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του βασιλείου, το SPA.

Το ίδιο διάστημα, επτά ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα να ανέρχεται σε 246, ενώ 143 ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Αμπντουλαλί, εκπρόσωπος του σαουδαραβικού υπουργείου Υγείας.

Ο αξιωματούχος προέτρεψε τους πολίτες του βασιλείου να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα ακόμη και όταν βρίσκονται στο σπίτι, να μην μοιράζονται ατομικά είδη και να τηρούν απόσταση από τα μέλη των οικογενειών τους.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία κυβέρνηση της Υεμένης ανακοίνωσε ότι κατέγραψε έναν νέο θάνατο εξαιτίας της COVID-19 και 17 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αυξάνοντας τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στην εμπόλεμη χώρα σε οκτώ νεκρούς επί συνόλου 51 κρουσμάτων μόλυνσης, γνωστοποίησε μέσω Twitter η επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης που έχει συστήσει.

Η επιτροπή διευκρίνισε ότι 10 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Άντεν, τρία στη Χαντραμούτ, δύο στη Λαχάζ και δύο στην Τάιζ.

Στην Υεμένη, μια από τις φτωχότερες χώρες του αραβικού κόσμου, το σύστημα υγείας είναι κατεστραμμένο σχεδόν ολοσχερώς έπειτα από χρόνια πολέμου, που κλιμακώθηκε τον Μάρτιο του 2015, όταν επενέβη στη σύρραξη η Σαουδική Αραβία, επικεφαλής μιας συμμαχίας αραβικών χωρών, για να σταματήσει την προέλαση των σιιτών ανταρτών Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, και να υποστηρίξει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται στα πρόθυρα λιμού στη χώρα όπου σύμφωνα με τα Ηνωμένα εκτυλίσσεται η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη.

Πληροφορίες από Reuters-Xinhua μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ριάντ, Saudia Arabia – Κάιρο, Egypt

Ο Παναμάς θρηνεί: Συνολικά 244 θάνατοι, σχεδόν 8.500 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωναϊό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: