2183 Κύπριοι φοιτητές θα μεταβούν στην Ελλάδα με ναυλωμένες πτήσεις, μόλις επιτραπεί

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στην Κύπρο. Φωτογραφία, πηγή , ΚΥΠΕ




Μόλις επιτραπεί η άφιξη επισκεπτών στην Ελλάδα θα διοργανωθούν ναυλωμένες πτήσεις για φοιτητές από την Κύπρο.

Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωσή του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως σε σημερινή τηλεδιάσκεψη ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΠΟΦΕΝ ότι έχουν καταγραφεί οι φοιτητές/-τριες που ενδιαφέρονται να μεταβούν στην Ελλάδα με ειδικές ναυλωμένες πτήσεις για να συνεχίσουν τις σπουδές τους και ο συνολικός αριθμός ανήλθε σε 2183

Σημειώνεται ακόμη πως το Υπουργείο συνεργάστηκε με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το οποίο έχει εξασφαλίσει ενδιαφέρον από αεροπορικές εταιρείες για να διοργανώσουν τέτοιες ναυλωμένες πτήσεις.

“Μέχρι στιγμής δεν έχει επιτραπεί η άφιξη επισκεπτών στην Ελλάδα. Μόλις αυτό θα επιτραπεί θα διοργανωθούν ναυλωμένες πτήσεις από την Κύπρο”, προστίθεται.

Αναφέρεται πως “η διαδικασία που θα ισχύσει είναι ότι από την ώρα που θα επιτραπεί από τις Ελληνικές Αρχές η άφιξη εισερχόμενων επισκεπτών, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές/-τριες θα ειδοποιηθούν για να έρθουν σε επικοινωνία με την αεροπορική εταιρεία προκειμένου να κάνουν τις διευθετήσεις για συμμετοχή στη ναυλωμένη πτήση. Προτεραιότητα θα έχουν οι φοιτητές/-τριες που πρέπει οπωσδήποτε να συμμετάσχουν με παρουσία σε κλινικά ή άλλα εργαστήρια..Το κόστος της συμμετοχής σε ναυλωμένες πτήσεις θα βαρύνει τους ενδιαφερόμενους”.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως σύμφωνα με τα ισχύοντα μέχρι στιγμής όσοι θα καταφθάσουν στην Ελλάδα θα υποβάλλονται σε διαγωνιστική εξέταση για τον κορωνοϊό COVID-19 που θα γίνεται σε ξενοδοχείο όπου θα οδηγούνται. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι αρνητικό θα πρέπει να παραμείνουν σε υποχρεωτικό κατ’οίκον περιορισμό για συνολικά 14 ημέρες, ενώ σε περίπτωση που είναι θετικό θα παραμένουν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο. Αυτή η διαδικασία ελεγχόμενης εισόδου προβλέπεται μέχρι στιγμής μόνο στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επισημαίνεται ακόμη πως ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας βρίσκεται συνεχώς σε επαφή και κάνει συνεννοήσεις με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας. Ανάλογες συνεννοήσεις και επαφές τόσο με το Υπουργείο όσο και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάνει και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος.

Σημειώνεται πως ο Υπουργός έχει αποταθεί και έχει ζητήσει από την ομόλογό του, Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τόσο τη συνδρομή του Υπουργείου της για να εξασφαλιστεί το ταχύτερο δυνατό η επιστροφή των Κυπρίων φοιτητών/-τριών όσο και για να γίνουν προσπάθειες ούτως ώστε οι πανεπιστημιακές σχολές να δείξουν κατανόηση σχετικά με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που αντιμετώπισαν φέτος οι Κύπριοι φοιτητές.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

16.000 μάσκες φέρονται να πούλησαν, ενώ τις χορηγούσε δωρεάν η Κυπριακή Δημοκρατία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: