16.500 θέσεις εργασίας “πετούν” στον Καιάδα της ανεργίας από easyJet και Boeing

File photo: Η easyJet ανακοίνωσε πως τις ερχόμενες ημέρες θα αρχίσει διαδικασία διαβούλευσης με το προσωπικό της. [email protected]_news
Η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους easyJet ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της κατά 30% και να συρρικνώσει τον στόλο της ώστε να προσαρμοσθεί στην μικρότερη αγορά που αναμένει ότι θα προκύψει μετά την κατάρρευση των αεροπορικών ταξιδιών εξαιτίας του κορονοϊού.

Η easyJet ανακοίνωσε πως τις ερχόμενες ημέρες θα αρχίσει διαδικασία διαβούλευσης με το προσωπικό της.

Η μείωση αφορά 4.500 θέσεις εργασίας.

Η εταιρεία ακολουθεί έτσι το παράδειγμα των ανταγωνιστριών της British Airways, Ryanair και Virgin Atlantic, οι οποίες ανακοίνωσαν πρόσφατα κατάργηση θέσεων εργασίας.

Καταργεί περισσότερες από 12.000 θέσεις και σχεδιάζει κι άλλες

Η αμερικανική βιομηχανία παραγωγής αεροσκαφών Boeing Co ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι καταργεί περισσότερες από 12.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και απολύει 6.770 αμερικανούς εργαζομένους, καθώς προσπαθεί να αναδιοργανωθεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η Boeing αποκάλυψε επίσης πως σχεδιάζει «αρκετές χιλιάδες ακόμη απολύσεις» μέσα στους επόμενους λίγους μήνες, αλλά δεν είπε πού θα γίνουν αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters- AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ. / ΓΑ
Λονδίνο, Βρετανία / Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Πάνω από τις 3.000 μονάδες έκλεισε ο S&P 500 για πρώτη φορά μετά τις 5 Μαρτίου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal