16.000 μάσκες φέρονται να πούλησαν, ενώ τις χορηγούσε δωρεάν η Κυπριακή Δημοκρατία

File Photo: Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού αποφάσισε την 8ήμερη κράτηση των δύο φερόμενων δραστών. ΚΥΠΕ




Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού 55χρονος και 27χρονος, οι οποίοι φέρονται να πωλούσαν χειρουργικές μάσκες που εισήγαγε η Κυπριακή Δημοκρατία και παραχώρησε δωρεάν σε δημόσιους οργανισμούς και ιδιώτες, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος τύπος μάσκας που εισήγαγε και παραχωρούσε δωρεάν το κράτος, βρισκόταν προς πώληση σε φαρμακεία στη Λευκωσία, και ηγέρθησαν υποψίες ότι ήταν κλοπιμαίες.

Από εξετάσεις που ακολούθησαν, φέρεται ο 27χρονος να πώλησε σε φαρμακευτική εταιρεία, στη Λεμεσό, 16.000 από αυτές τις μάσκες προς 37 σεντ τη μία, εξασφαλίζοντας συνολικό ποσό 5,920 ευρώ.

Βάσει δικαστικού εντάλματος η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 27χρονου καθώς και του 55χρονου πεθερού του, ο οποίος φέρεται ως το πρόσωπο που κατείχε τη συγκεκριμένη ποσότητα χειρουργικών μασκών.

Ανακρινόμενοι οι δυο ύποπτοι προέβαλαν κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται, ενώ το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτησή τους για περίοδο οκτώ ημερών σε σχέση με υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της κλοπής, της απάτης, της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ΚΥΠΕ / Σταύρος Κονιώτης
Λεμεσός, Κύπρος

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο από σύνολο 1.794 εργαστηριακών διαγνώσεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: