11 κρούσματα μόλυνσης στην Κίνα σε 24 ώρες: Οι Κινέζοι θα διαφημίσουν παγκοσμίως την επαρχία Χουμπέι

File Photo: Yγειονομικός υπάλληλος έξω από νοσοκομείο της Ουχάν. EPA, SHI ZHI CHINA OUT




Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή της αναφέρθηκαν 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 3 την προηγουμένη.

Στο ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο της, η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας διευκρίνισε ότι όλα τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Τα δέκα από τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Εσωτερική Μογγολία και ένα στη νοτιοδυτική επαρχία Σετσουάν.

Το υπουργείο Υγείας έκανε επίσης λόγο για 40 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του κορονοϊού, από 36 το προηγούμενο 24ωρο.

Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 82.985 στην Κίνα.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 παρέμεινε αμετάβλητος στους 4.634 νεκρούς.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας θα οργανώσει σε κατάλληλο χρόνο, μία εκδήλωση παγκόσμιας προώθησης της επαρχίας Χουμπέι, αλλά και της πρωτεύουσας της, Ουχάν, οι οποίες αναδείχθηκαν πιο δυνατές από την πανδημία COVID-19, όπως δήλωσε χθες ο Κινέζος υπουργός των Εξωτερικών Ουάνγκ Γι.

Οι άνθρωποι της Χουμπέι και της Ουχάν κάνουν τεράστιες προσπάθειες και θυσίες, όπως και έχουν ουσιαστική συνεισφορά στην αντίδραση κατά της COVID-19 στην Κίνα και εκτός, δήλωσε ο Ουάνγκ στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας κοινοβουλευτικής συνέλευσης.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πεκίνο, China

Στα όρια τους τα νοσοκομεία λέει ο πρόεδρος της Χιλής: Τα κρούσματα από τον κορωναϊό κοντά στις 70 χιλιάδες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: