101 νεκροί στις τάξεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Ρωσίας: Υπόνοιες για μεγαλύτερο αριθμό

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu και τους στρατηγούς. EPA, ALEXEI NIKOLSKY, SPUTNIK, KREMLIN POOL




Οι ρωσικές αρχές ενημέρωσαν χθες Τρίτη ότι τουλάχιστον 101 μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός αφότου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης στη χώρα.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ανακοινώνεται επίσημα στατιστικό στοιχείο αυτού του είδους, όμως ο αριθμός που αναφέρθηκε είναι πολύ χαμηλότερος από αυτόν που καταγράφει ανεπίσημος κατάλογος ο οποίος καταρτίζεται από ρώσους γιατρούς.

Ο επίσημος απολογισμός των 101 μελών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που έχουν υποκύψει στην COVID-19 δόθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ρωσικού κοινοβουλίου από τη Λιουντμίλα Λετνίκοβα, ανώτερη αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας, την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Κατ’ αυτήν, το υπουργείο όντως καταμετρά τους εργαζόμενους που χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, σε κάθε περίπτωση πάντως αυτή είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας που δημοσιοποιείται τέτοια πληροφορία.

Ανεπίσημος κατάλογος τον οποίο καταρτίζουν από τον Απρίλιο ρώσοι γιατροί κάνει λόγο για 293 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19 στη χώρα, η οποία κατατάσσεται τρίτη στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Ο ρωσικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Mediazona από την πλευρά του αναφέρεται σε 186 νεκρούς στις τάξεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, εξαιρουμένων γιατρών που δεν ασκούσαν πλέον το επάγγελμα κι όσων βρίσκονταν στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε χθες Τρίτη ότι η κορύφωση της πανδημίας έχει «περάσει» στη Ρωσία και η κατάσταση είναι πλέον «γενικά σταθερή στη χώρα».

Οι υγειονομικές αρχές στη Ρωσική Ομοσπονδία καταγράφουν 3.807 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 362.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Πληροφορίες AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Russian Federation

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων από κορωναϊό καταγράφηκε στην Αίγυπτο το τελευταίο 24ωρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: