Βίοι αντίθετοι: Στα βήματα της Κίνας η Ιταλία, άνοδος – εφιάλτης των κρουσμάτων στις ΗΠΑ

File Photo: Το πλωτό νοσοκομείο στο λιμάνι της Νέας Υόρκης. EPA/Kenneth Wilsey / Federal Emergency Management Agency




Σταδιακή πτώση των κρουσμάτων κορωναϊού καταγράφεται στη Ιταλία ενώ οι ΗΠΑ είναι πλέον το παγκόσμιο επίκεντρο της πανδημίας με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Στην Κίνα, ο αριθμός των κρουσμάτων έπεσε από χιλιάδες την ημέρα σε μερικές δεκάδες, αν και υπάρχουν φόβοι ότι η άρση του lockdown μπορεί να οδηγήσει σε νέα, εισαγόμενα, κρούσματα.

Αντίστοιχες τάσεις, παγκοσμίως, καταγράφονται και στον αριθμό των θανάτων, καθώς ύστερα από εβδομάδες αυστηρού λουκέτου, η Ιταλία βρίσκεται στο όριο για να ξεκινήσει η καθοδική τάση και να δει τους αριθμούς των θανάτων να μειώνεται.

Ωστόσο οι ΗΠΑ βρίσκονται ακόμη στη φάση της επιτάχυνσης.

Η καμπύλη των κρουσμάτων δείχνει να ομαλοποιείται στην Ιταλία εν αντιθέσει με την πορεία της καμπύλης στις ΗΠΑ. Γράφημα: Financial Times.

Η περιφέρεια της Λομβαρδίας και η Μαδρίτη έχουν εξαφανίσει την Ουχάν από την κορυφή της πλέον πληττόμενης περιοχής του κόσμου, αλλά και στις δύο περιοχές ο αριθμός των θανάτων δείχνει να ομαλοποιείται.

Ωστόσο, το αμιγώς αστικό επίκεντρο της πανδημίας ως προς τους ρυθμούς εξάπλωσης της νόσου παγκοσμίως, είναι πλέον η Νέα Υόρκη, όπου κάθε μέρα καταγράφονται και περισσότεροι θάνατοι από την προηγούμενη.

Με πληροφορίες από FT

 

Πολύ σκληρή προειδοποίηση του προέδρου Τραμπ: Έχουμε μπροστά μας “πολύ, πολύ οδυνηρές δύο εβδομάδες”…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: