Τους… έπνιξε ο Έβρος: Έφυγαν από τα σύνορα οι τελευταίοι της Jadarma, ολοκληρωτική ήττα Ερντογάν

Με τις θερμικές κάμερες τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων βλέπουν και παρατηρούν τα πάντα μέσα στη νύχτα. Ωστόσο οι “κουκούλες” που Lockάρουν είναι όπως λένε αστυνομικές και στρατιωτικές πηγές μέλη της στρατοχωροφυλακής με πολιτικά. Πηγή: Hellas Journal
Αποχώρησαν κακήν κακώς από τη συνοριακή γραμμή στον Έβρο τα μέλη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής Jadarma που παρέμεναν εκεί παρά την αποχώρηση των μεταναστών που είχαν οδηγεί στις Καστανιές με αποστολή να εισβάλουν στην Ελλάδα, διασπώντας τα σύνορα.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Evros-news.gr, οι ελληνικές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, είδαν από την Τρίτη και συνεχίστηκε και την Τετάρτη, τα στελέχη της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, που είχαν… πολυδιαφημιστεί από τον υπουργό Εσωτερικών τους κ. Σοϊλού, ο οποίος είχε δηλώσει πως στέλνουν 1.000 επίλεκτους να αποτρέπουν επιστροφές λαθρομεταναστών, να μαζεύουν τις σκηνές και τις άλλες πρόχειρες κατασκευές τους κατά μήκος τω αναχωμάτων του ποταμού Έβρου.

Αυτό συνέβη στις περιοχές που βρίσκονται απέναντι από το Τυχερό, τον Πέπλο, την Γεμιστή, τις Φέρες και τους Κήπους. Μάλιστα, κάποιες από τις σκηνές και τα άλλα είδη… παρασύρθηκαν και από τα νερά του Έβρου που ξαφνικά ανέβηκε η στάθμη του και πλημμύρισε κάποια σημεία στο τουρκικό έδαφος. Αυτο φαίνεται ξεκάθαρα και στην φωτογραφία που βλέπετε και… τραβήχτηκε από την ελληνική πλευρά σε περιοχές του Σουφλίου, όπου βλέπετε να έχει πλημμυρίσει η τουρκική πλευρά.

Είναι άγνωστο αν η αποχώρηση των συγκεκριμένων τουρκικών δυνάμεων, έχει σχέση και με τα πολλά κρούσματα κορωναϊού στην Στρατοχωροφυλακή, που όπως έχει γραφτεί υπήρξαν στην γειτονική χώρα και ήταν ένας από τους λόγους που αποσύρθηκαν οι χιλιάδες λαθρομετανάστες που είχαν στήσει πρόχειρους καταυλισμούς στο Παζάρ Κουλέ, απέναντι απ’ τις Καστανιές.

Πάντως ακόμα και τις τελευταίες ημέρες, οι Τούρκοι Στρατοχωροφύλακες όχι μόνο περιπολούσαν και είχαν έντονη παρουσία στα σύνορα, αλλά έκαναν και πλωτές περιπολίες στον ποταμό Έβρο, πριν “φουσκώσει” λόγω των βροχοπτώσεων.

Φυσικά όλα αυτά σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνουν ότι τα μέτρα που υπάρχουν στην ελληνική πλευρά και η ετοιμότητα υπάρχει περίπτωση να χαλαρώσουν. Αντίθετα αστυνομικοί και στρατιωτικοί παραμένουν σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Πηγή: evros-news.gr

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal